Hotellfrukost har vi ätit ett antal gånger i Östersund (och det kan vara en utmärkt lördagslyx!) men det är ju ganska sällan som behovet av en hotellnatt är särskilt stort. Jag menar, vi lever ju bra som vi gör ute i Skärgår’n. Men ibland så skadar det ju inte heller att testa lite nya grepp och för ett par veckor sedan tog vi in på det ganska nyöppnade Quality Hotel & Resort Frösö Park. Hotellet ligger, från stan sett, rätt avsides och det är drygt 9km från centrum. Däremot är flygplatsen granne, plus outtömliga möjligheter för den som gillar en aktiv hotellvistelse och friluftsliv.

Hotellet omges av stigar för löpning, cykling eller bara sköna promenader och fjällutsikten är alltid nära. En kilometer så är man ute på Bynäset och som det gamla militärområde det är så finns det alla möjligheter till spännande upptäcksfärder. Dessutom ligger Frösö Golfbana bara några hundra meter bort så har en golfprylar med sig så går det ju alltid att svinga några hinkar eller rentav gå en runda.

Hotellet då. Nyöppnat har ju sina fördelar. Fräscha och moderna allmänna ytor, rum i toppskick och av det jag hörde så var gymmet alldeles utmärkt (efter att ha varit krasslig en sväng så höll jag mig lugn, varpå jag inte ens besökte stället), lunchen höll toppklass och wifi-anslutningen satt som ett smäck. Plus sängen. Åh, sängen! Sköna säng! Även lobbyn gillar jag där det finns möjligheter både till att sitta bekvämt i stora fåtöljer till att slå sig ner i en större soffa runt ett bord.

Nackdelarna? Tja, lite oslipad personal och då framförallt när det kom till middagen där det vid matpresentationen kändes lite dåligt påläst. Ölutbudet var också ganska skralt i mitt tycke. Spa-delen var fortfarande inte färdigställd och gick inte att använda och det är fortfarande lite byggarbetsplats på sina håll, både i själva hotellet och även utanför.

Som sagt, verksamheten är ju i det närmaste nystartad och det kommer att öppnas upp fler aktivitetsmöjligheter där ute. Senast är projektet som bland annat Patrik Sandell är med och kickar igång, Frösö Park Driving Experience och hela F4-området har grym potential trots att det vid en första anblick ligger avsides från stan. Men tro mig, stan en mitt-i-veckan-kväll är inte så spännande den heller.

Så. Hotellet. Absolut godkänt men det krävs nog att de filar lite på detaljerna framöver. Jag antar att det kommer att komma gäster som är lite mer kräsna än vad jag är.

Bakgrundsbelysta tavlor är ett fint inslag.

Sängarna var supersköna!

Relax på rummet

Avslappnat

Avslappnad stil

Quality Hotel & Resort Frösö Park

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här