Och så sa det bara smack och så visade termometern för första gången på jag-vet-inte-hur-länge ordentligt med minusgrader. Januari i Jämtland. På riktigt. När isen på Storsjön plötsligt la sig. När långfärdsskridskoåkarna hittade ut på sjön (och jag fortfarande inte hittat mitt par). När det ramlade ner lite snö och jag köpte en ny tjocktröja med hög krage att sjunka ner med i soffan. Och så självklart då några promenader ut i kylan. Härliga tider.

Det är något speciellt med att dra på sig de tjockaste kläderna en har, halsduken upp över näsan och mössan ner över ögonbrynen. Knarret under kängorna och ångan som letar sig ut från munnen. Med en sol och ljusfenomenet halo som skiner rakt i ögonen och den värmande muggen kaffe när en kommer in i lägenheten en timme senare.

Det här är vinter i Östersund och Jämtland när den är på riktigt och det finns fler som nyttjat den möjligheten, kolla Helenas bilder från Klövsjö-området också. Jag har saknat det och jag hoppas att det håller i sig ett tag nu. Kasta bara in lite mer snö så är det fulländat.

Halo-fenomen i Badhusparken

Halo-fenomen i Badhusparken

Januari i Jämtland

Skidstadion och Arctura i Östersund

Utvandrad dalslänning i Jämtland som älskar resor, fotboll, höga berg och att få dyka ner i kartornas underbara värld. Fascineras av vildmark och tycker att ett adrenalinpåslag emellanåt förgyller tillvaron. Tror starkt på livslångt lärande och att det där med ålder bara är en siffra i passet.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR