Världens längsta flygresa kan ruttas om

På en av mina bucket-listor, saker jag vill klara av inom vissa tidsramar, står det klart och tydligt. Världens längsta flygresa. Den har ju dock en förmåga att variera utifrån när flygbolagen får för sig att hitta på nya saker. Ibland läggs turerna ner och ibland startas nya upp. Nu i mars drar till exempel Emirates igång sin Dubai – Panama-rutt, vilket då piskar Quantas på fingrarna som idag kör Dallas – Syndey.

Nu är dock båda dessa passerade om Qatar sätter sina plan…er i verket. Där står nämligen Doha – Auckland på schemat, en flygtur som inte bara är lång i antalet kilometer utan så klart även i tid med sina 18 timmar och 25 minuter (enligt TravelMath). Rutten ska köras med ett Boeing 777-200LR-plan (där jag kanske mer hade föredragit ett av deras A380-plan eller ännu hellre deras nya A350).

Mitt eget personliga flygrekord är Arlanda – Los Angeles för snart två år sedan, som tog runt elva och en halv timme. Mysigt då att få få lägga på ytterligare sju timmar för att komma ikapp den här turen. Så. Sammanfattningsvis blir det alltså en reviderad att-flyga-lista och Doha – Auckland låter ju i mina ögon mer spännande än Dubai – Panama.

Har vi någon mer som är sugen på världens längsta flygresa?

Flygresa Doha till Auckland

Dryden

Utvandrad dalslänning i Jämtland som älskar resor, fotboll, höga berg och att få dyka ner i kartornas underbara värld. Fascineras av vildmark och tycker att ett adrenalinpåslag emellanåt förgyller tillvaron. Tror starkt på livslångt lärande och att det där med ålder bara är en siffra i passet.

Du kanske också uppskattar...

6 kommentarer

 1. Jennifer - svensk globetrotter i Finland skriver:

  Jag tror min längsta resa var 13 timmar eller något sådant. Och hela flygresan totalt med byte var närmare 40 timmar. Det var Köpenhamn-Auckland.

  Jag var såå rädd för att jag skulle bli uttråkad/rastlös på planet så jag hade tagit med mig bok, korsordstidning, någon annan sysselsättning, skrivit ner saker att göra typ saker att tänka på?? Till exempel, fantisera ihop vilken livshistoria flygplansgrannen har, eller prata med någon osv. Slutade dock med att jag inte gjorde något av det som stod på min lista, löste inte ett enda korsord eller sudoku – utan såg på film (älskar det på plan!) och sov som en stock :)

  Alltid bra att vara förberedd..
  Det värsta med långa flygresor är nog dock när det börjar krypa i benen.

 2. Maria skriver:

  Du har ju två bonusbarn där hemma som hänger med dig vilken dag som helst… (bara du betalar så) ;)

 3. Dryden skriver:

  Haha, ja jag har ju två på köpet. Men betala vete fasen om jag var så sugen på. ;)

 4. Dryden skriver:

  40 timmar. jeez. Men å andra sidan, till NZ. Jag har länge underskattat avståndet dit och tänkt att ”Tja, kommer en till Bangkok och byter så har en ju gjort mestadelen.”. Verkligheten är ju dock en annan. :) Du har aldrig benutrymmesproblem, Jennifer?

 5. Lina skriver:

  Jeez! Inte dåligt! Jag flög Stockholm-Doha-Melbourne för några år sedan. Tog ca 14 h Doha-Melbourne om jag inte minns fel (total restid med mellanlandning+väntetid var ca 25 timmar…) Gick jättebra på resan när när jag blev uppgraderad till business class:D Var dock inte lika mysigt att flyga tillbaka i ekonomiklass sen…

 6. Dryden skriver:

  Det är lätt att bli bortskämd där kan jag tänka mig, Lina. Jag har en kollega som jobbade på SAS förut och på hens senaste tripp till Asien var det ”bland de vanliga resenärerna i ekonomiklass” som gällde. Livet är hårt ibland. ;)

Lämna en kommentar