Egotripp och ikryssad bucketlist

Om drygt en månad är det dags! Så. Det är väl läge att, under lite mer ”officiella” former, avtäcka den nästkommande långresan, även om jag redan hintat om det ett par gånger det senaste. Tillåt mig presentera 2016 års egotripp, ett nytt land att bocka av och så ett kryss även i min lite mer nördigare bucketlist.

Vancouver!

Alltså, äntligen! Efter att ha suktat efter både land och stad riktigt länge så hittade jag tillslut en vettig tidpunkt som sammanföll med bra flygbiljetter till rimligt pris. Det blir dessutom födelsedagsfirande i luften när jag reser hem. Kanske värt att beställa in något extra på den flighten då. Typ något skumpaliknande. Och jag pratar inte luftgropar och annat otyg utan skumpa av riktig sort.

Och på tal om luften. Jag bockar även av en punkt på min mer högtflygande bucketlist, nämligen 747:an, både på utresan och hemresan. Nu blir det ”bara” en 747-400 men som jag också skrev i det inlägget så är det jumbon jag är ute efter och -800:an får jag ta vid ett senare tillfälle. Var så säkra. Jag gör comeback hos Lufthansa också, efter trevliga erfarenheter till och från New York i höstas.

Som vanligt så innebär ”egotripp” inte heller den här gången någon livskris eller ett havererat förhållande. Det handlar helt enkelt bara om att jag reser själv. Inte konstigare än så.

Så. Idag blir det alltså lite av ett tema 36 här på bloggen. 36 dagar kvar tills avresa och där jag också får fira den 36:e i ordningen av födelsedagar när jag drar hemåt igen en vecka senare. På 38000 fot nånting. Dumt att klaga, det har jag inte tid med. Researchen har ju börjat.

Egotripp till Vancouver

Bildkälla: skärmdump från tourismvancouver.com.

Dryden

Utvandrad dalslänning i Jämtland som älskar resor, fotboll, höga berg och att få dyka ner i kartornas underbara värld. Fascineras av vildmark och tycker att ett adrenalinpåslag emellanåt förgyller tillvaron. Tror starkt på livslångt lärande och att det där med ålder bara är en siffra i passet.

Du kanske också uppskattar...

6 kommentarer

 1. Joakim Ewenson skriver:

  Klart spännande val av resmål! Får vi läsa mer om vad som lockar med staden..? :)

 2. Dryden skriver:

  Joakim, det kommer ett inlägg om det. :)

 3. Härligt! ”En för att jag är värd resa” , kul! Jag har rest mestadels ensam genom världen då det tilltalar min stil av resstil. Men så har jagvinga barn heller. Man måste inte hålla på att förklara varför man gör dessa resor, liksom att man inte brukar fråga andra varför reser du alltid med sällskap. Hursomhelst, jag förstår att du ser fram emot din resa nu.

  Skumpa,, hm.. Det finns bara riktiga grejer resten är inte Champagne. Själv har den goda och festliga drycken inmundigats i 6 dagar. Livet är för kort för att dricka dåliga viner;) Ha de bäst..

 4. Dryden skriver:

  Ja, fast oftast är det ju så att man måste förklara sig när man gör något som inte faller inom det normala, normen som ”gäller”. Har man en sambo så reser man med hen, annars stannar man hemma. Eh. Aldrig förstått mig på det där resonemanget.

  Haha, ja livet är sannerligen för kort för kass kvalitet. ;)

 5. Jag har varit ett dygn i Vancouver och stortrivdes. Hoppas du får en fantastisk resa!

 6. Dryden skriver:

  Ja, jag har stora förväntningar. Vet inte om det är bra eller dåligt…

Lämna en kommentar