Paris CDG och en veckostart deluxe

Jag hintade ju för några dagar sedan om en riktigt spännande vecka 10 och ja, inledningen var inte att leka med. Vad var det då som dolde sig bakom den blurrade bilden? Om jag säger Paris CDG så…

Träningsvärk och pre v10

Jo, det var en A380 från Air France ”så klart”. Inga konstigheter, så här med facit i hand.

Så. Vad hände då? Kort och gott. I måndags lämnade jag Östersund vid lunch, åkte in till Stockholm en snabbsväng och besökte ett event på Sheraton, arrangerat av Chinese Tourism Administration of Henan, som visade upp sin region. Jag hade själv aldrig hört talas om Henan innan (det bor ju bara 100 miljoner människor i där…) men uppenbarligen har de en hel del att erbjuda. Helt klart inbjudande men mer än så här blir det inte kring Henan just nu. FREEDOMTravel.se, som också var på plats, täcker däremot upp det lite mer på sin blogg.

Senare på kvällen flög jag vidare. Till Paris CDG. Och själva grejen med hela snabbresan. Höjdpunkten. Till Air France hub, Charles de Gaulle. Under ett späckat schema i tisdags visade de, för en utvald grupp och där jag var enda resebloggaren, upp faciliteterna på flygplatsen. Deras La Premiere-koncept, en helt nyrenoverad 77W, ett par riktigt trevliga lounger. Och även en A380 som bonus, där den stod parkerad i full färd att städas inför avgången till Hong Kong senare på kvällen.

Ja, jo. Jag passade ju så klart på att klappa om den lite, det är inte alltid en får chansen att knalla omkring förhållandevis fritt på plattan och se den här besten ur alla möjliga vinklar. Jetmotorn här nedan, en GP7270, väger för övrigt 6,7 ton. Om ni undrade.

Så. Det var i korta ordalag och det kommer självfallet mer om det här på bloggen framöver. Jag ska bara samla bilder och intryck. Det kan ta några dagar. Typ.

Air France-A380 F-HPJG på Paris CDG.

Att klappa om F-HPJG och dess ena GP7270. Foto: C. Bergqvist

Dryden

Utvandrad dalslänning i Jämtland som älskar resor, fotboll, höga berg och att få dyka ner i kartornas underbara värld. Fascineras av vildmark och tycker att ett adrenalinpåslag emellanåt förgyller tillvaron. Tror starkt på livslångt lärande och att det där med ålder bara är en siffra i passet.

Du kanske också uppskattar...

6 kommentarer

 1. Joakim Ewenson skriver:

  Omnomnomnom..! Bara lite avundsjuk! Pyttelite! Knappt märkbart… ;)

 2. Dryden skriver:

  Inspirerad Ewenson, var inspirerad! Det är mycket roligare än avundsjuka! ;)

 3. FREEDOMtravel skriver:

  Vilken kul grej! Det är ju inte varje dag man får åka till Paris och klappa flygplan! Kul att ses oxå och tack för länken! :)

 4. Dryden skriver:

  Det händer inte allt för ofta, nej, men jag gör mer än gärna om det. Snabbresor är underskattade. :) Det samma!

 5. resfredag skriver:

  Ändå en helt okej start på veckan!

 6. Dryden skriver:

  ”Helt okej” är dessutom en lätt underdrift. ”Lätt underdrift” är också en lätt underdrift. Osv. :)

Lämna en kommentar