Juni – kom, såg och jag segrade!

Och så stänger vi boken för juni och kör den sedvanliga månadssummeringen här på bloggen. Väldigt bra med sådana sammanfattningar, i alla fall för mig så jag får pejl på vad jag faktiskt har gjort. Ibland händer saker så rasande fort att man hinner glömma bort vad man faktiskt gör.

Första riktiga sommarmånaden inleddes med, just det, rasande tempo. Under 46 minuter när jag sprang Spring en mil vinn en bil i Östersund på månadens första kväll. Mer löpning blev det när jag för första gången tog mig runt Blanktjärnsrundan i Vålådalen. Vackert ställe som absolut kommer få fler Dryden-besök framöver.

Blanktjärn, Vålådalen

I mitten av månaden åkte jag ner till Stockholm och på Summerparty 2017, anordnat av Travel & Lifestyle Nordic. Ett nästan renodlat resebloggarevent alltså där merparten av Sveriges största och bästa resebloggare samlades.

Och jag tog hem ett pris, bloggens första riktigt stora, i kategorin Youtube SEO! Nu blir det förmodligen en resa till Island i höst, har dock inte bestämt när men det löser sig framöver. Fast ärligt talat, det roligaste är ju ändå att få cred. Som ett smäck!

King of Youtube SEO
Foto: L. Fahlåker / Livet från den ljusa sidan

Helgen efter eventet var det midsommar så det blev traditionsenlig sill och nubbe på västkustens kala klippor. 

Eller inte.

För vi åkte till Svalbard! Jag och Maria tog en weekend i norr och hade två fina, kalla, karga, spännande dygn där uppe i norr. Solen sken oss i ögonen mitt i natten, hundarna drog vagnarna med största entusiasm och paddlingen över Adventsfjorden och toppturen efteråt var sådär magiskt vacker. 

Jag måste få mer Svalbard! Och ni ska få mer Svalbard. Jag lovar. En sneak peek bjuder jag dock på här. I all hemlighet…

Ren på Svalbard

Juni avslutades med ännu en Norge-helg. Jag har sprungit några sträckor av St. Olavsloppet på norska sidan, tillsammans med några kollegor på jobbets IT-avdelning. Härligt gäng, strulfritt både vad gäller växlingar och logistik. Rutinerat skött men efter två intensiva dagar valde jag hotellrummets tystnad kontra partaj på stan. Jag tror jag behövde det.

Löpningen under juni

Löpningen ja. Inför sommaren, med start 1 juni, lovade jag mig själv att ta tag i löpträningen. Vis av erfarenhet vet jag att semester, brist på rutiner och allmän lathet brukar innebära en tokdipp på den fronten. Därför satte jag upp som mål att snitta två mil löpning varje vecka.

Hur det gick? Under juni jobbade jag ihop 95,5 kilometers löpning (inklusive två tävlingsdagar) vilket alltså blir ungefär 22,3 kilometer per vecka! Vissa veckor blev bättre än andra, vissa pass blev snabbare än andra och utöver detta kan vi lägga till elva timmars topptur på Svalbard, promenader till och från jobbet och så vidare. Nöjd? Mycket. Men sommaren är inte slut än. Två månader till. Kämpa!

En lite långsammare 15km-runda

De här orden får avsluta juni och så förs ännu en månad till arkivet. Juli kommer bjuda på lite ledighet men mestadels jobb. Förhoppningsvis golf, löpning och lite höstplanering. Men det tar vi då.

Goderafton!

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.