När väst blev bäst

Efter några dagars VM-tomhet repade jag så mod och åkte ut till Skalhamn över helgen för av- och bortkoppling. Västkusten är verkligen bästkusten och när solen gassar från klarblå himmel och havet ligger öppet för bad så är det ens förbaskade skyldighet att njuta. Det behöver väl knappast tilläggas att det var en väldigt banal skyldighet. Bad, solgassande, grillning, kvällsbad, mer grillning och sedan öl och vin framåt natten. Riktigt soft och det följdes upp med en båttur på havet idag, där kapten hette morbror. Klockrent!

Ett intressant fenomen dök upp på hemvägen idag och det var lika förutsägbart som oförutsägbart. Färjekön från Lysekil var onekligen lång, ja så lång att jag som kapten för BlackPearl bestämde mig för att köra över Munkedal istället. Sagt och gjort och det slutade med ett av mina längsta besök i den orten någonsin för naturligtvis var det långa bilköer. Vi hade säkert sparat en halvtimme på färjan trots allt. Och lite bensin. Så kan det gå.

Jag läste en intressant notis idag. I Norge har man tydligen genomfört ett vetenskapligt säkerhetstest mellan en motorcykelhjälm och en toppluva. Man släppte hjälm och luva ner för ett 800 meter högt stup. Hjälmen sprack naturligtvis men luvan klarade sig. Ska vi gissa på nya säkerhetsföreskrifter i vårt kära grannland?

Skalhamn

Föregående inläggEn dos med tomhet
Nästa inläggEn och en halv månad
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här