Aurora Polaris

Jag fick ett telefonsamtal för ungefär ett dygn sedan. Det var Marcus som i extas konstaterade att jag skulle gå ut på balkongen och titta till himlen. Så gjorde jag och där uppenbarade sig årets hittills, som jag upplevt, mäktigaste norrsken. Det var inte många dagar sedan jag funderade på om det inte var dags, nu när det enligt uppgifter varit lite mer aktivitet på solen än vanligt. Solstormar brukar ju titt som tätt generera himlaskådespel åt oss här nere. Det som gör saken ännu mer fascinerande är att vår käre Fuglesang såg precis samma sak när han passerade strax söder om Sverige vid samma tidpunkt – fast 40 mil upp.

Givetvis var kameran med på balkongen och den fick jobba hårt under den här förhållandevis korta stunden. Här länkar jag upp två bilder, en liggande och en stående, för allmän beskådning.

Har just avverkat några avsnitt Band of Brothers, och som nedvarvning passade jag på att köra lite soundtrack från serien också. Michael Kamen har jag hyllat många gånger och jag står fast vid att det där var en man som kunde. Synd bara att han inte fick vara med längre än till 2003.

Nu är det återigen lördag. Stryktipsdags? Givetvis.

NorrskenNorrsken

Föregående inläggÅrets egodag i kalendern
Nästa inläggTjugofjärde i tolfte
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.