En felande timme

Runt mellan klockan 16:50 och 17:50 idag var det inte mycket som gick rätt i det Drydenska Palatset. Med start tio minuter i fem fick jag plötsligt hela sajten att haverera fullständigt. Inte nog med det, en annan kär vän kastade in handduken en stund senare…

Med aktivt terroriserande av Caya på messenger och fingrarna på en hög med script i textpattern (det CMS som ligger som grund för den här bloggen/sajten (fram till 2009 /efterhandsredigering)) så lyckades jag felscripta så hårt att hela dryden.se havererade. Hoppsan. När det inte ens hjälpte att ställa saker och ting till rätta direkt i MySQL:en fanns det väl egentligen bara en utväg kvar – att via webbhotellet starta om hela skiten. Sagt och gjort och vips så fungerade sidan igen. “Learning by doing (wrong)”. Typ.

Nåväl, efter detta fanns det ju bara en räddning för att få rätsida på mitt trötta huvud – kaffe! Efter en snabb promenad ut i köket (ungefär elva steg) upptäckte jag att bryggaren behövde sig en rengöring. Överambitiös som jag kände mig så fick sig både kanna och platta varsin diskborstrunda. “Nu j*vlar ska jag ha mitt kaffe!” tänkte jag och började rigga med lite Zoegas och vatten. Sträcker fingret mot bryggarens “on”-knapp och… tjoff. Plötsligt hör jag inte webbradion och i det icke längre existerande surret från datorn känns allt plötsligt väldigt, _väldigt_, tyst…

Ett mycket förvånat WTF! – [dablju:][ti:][ef] – kan ha uttryckts av mig, uppgifterna går isär på den punkten men jag konstaterar snabbt att en viss jordfelsbrytare inte tände riktigt på den där idén med kaffe. Efter att uteslutningsmetoden sagt sitt fanns det bara en kontakt kvar – den vid bryggaren. Jag är numera alltså ägare till en fuktskadad och därmed dödförklarad bryggare. Jag har dessutom återigen konstaterat att installationen av jordfelsbrytare i vintras troligtvis var det bästa som hänt den här lägenheten (åtminstone sedan jag flyttade hit).

Klockan 17:50 fick jag så min mugg med kaffe tack vare den pressobryggare som nu mera är ordinarie tillredare i väntan på en annan lösning.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.