Bollen var ju ute!

Jag borde egentligen ha packat väskorna men landade istället framför Champions League (04/05) på PS2:an. Igen. Osasuna (Spanien) stod för dagens slumpade motstånd och endast en halvlek in i första matchen haglade okvädningsorden över spanjorerna i mitt huvud (ja, jag hade balkongdörren på vid gavel). Dessa defensivt tröjdragande uslingar hade inte mycket vettigt till spel men hade trots det 1-0 via en straff jag drog på mig. Andra halvleken blev inte bättre och väl hemma på Old Trafford blev det ett 0-2 att hämta in. 1-2 i början av andra och hoppet såg definitivt ut att vara ute när jag plötsligt, efter några taktiska ingrepp, började komma runt på kanterna. Fyra mål behövde jag – jag fick tre. Dessa ord som tidigt börjat surra i mitt huvud hade nu vidtagit capslock-läge och revansch var det enda tänkbara.

Tänk vad lite några taktiska ingrepp kan göra. Att placera Giggs och Ronaldo långt ut på respektive kant och låta dem löpa på djupa långsidesbollar visade sig vara det som spanjorerna inte kunde behärska. Att sedan ha både van Nistelrooy och Rooney i boxen gör inte saken sämre.

Det höll dock på att sluta i ett debacle på grund av utvecklarnas ständiga strävan på realism. Titta på bilderna nedan och konstatera, likt mig, att bollsusligen är solklart över kortlinjen. Trots detta får han slå inlägget och dessutom få en, förvisso resultatlös, hörna på köpet. Domaren var ingen hit i övrigt. Flera inkast åt fel håll och tydliga tröjdragningar som aldrig resulterade i något mer än frustration.

Sedan satte jag in stöten. Giggs (och även Rooney) löpte sönder sin stackars ytterback och när revanschomgången ?° två matcher var över hade jag 5-0 att se tillbaka på.

Nöjd och glad med andra ord, dessutom är väskorna färdigpackade tillslut…

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

  1. Hehe, det är bra mannen 😉 (men hela bollen är ju klart och tydligt inte över linjen så bollen är i spel)

    För övrigt kan jag inte uttala mig om Uefa CL 05/06, mer än att det var ett grymt spel! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.