Övertydlighet lönar sig?

Ibland finns det risk att alla inte riktigt förstår och det är då som det ringer i en klocka någonstans. Aha! Övertydlighet, here we go! Möttes av skylten nedan tidigare ikväll och jag måste säga att tillägget är oumbärligt. Jag menar, ponera scenariot att den gula skylten inte vore uppsatt…

Utryckning till huset. Brandmännen parkerar, går in, gör sig jobb och kommer ut till bilen igen. Undertiden har en övernitisk paragrafryttare till parkeringsvakt haft vägarna förbi, som dessutom vaknade på helt fel sida tidigare på morgonen och som nu tänker låta sin ilska gå ut över trafikanterna i stan. På brandbilen. En bot. Klart intressant, för det _skulle_ kunna inträffa. Ehum, det har säkert redan inträffat. Man vet aldrig. Men å andra sidan, vilken tur att tillägsskylten finns. Verkligen.

Kom just, på tal om brandbilar, på när jag var liten (ja, så liten som 10-11 år) och det var riktigt fräckt att cykla efter just brandbilarna vid utryckning. En av dessa gånger blev jag dock påkommen av mina kära föräldrar som därför belönade mig med ett avmonterat framhjul. Jag fick ta mig fram till fots i två veckor. Learning by doing (wrong). Igen.

Parkering förbjuden
Parkering förbjuden

Föregående inläggEn felande timme
Nästa inläggBollen var ju ute!
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Eller ponera följande:
    Brandbilen gör en utryckning, svänger upp till huset, ser skylten, funderar ett tag på hur de ska lösa situationen med vart de ska kunna parkera sin brandbil, finner ingen lösning för alla besöksparkeringar är upptagna, åker hem istället…

    😉

  2. Bilden visar inte hur området ser ut, men det ligger ingen brandstation i närheten? Ponera att brandbilar ofta använder området som genomfart och skylter sitter där för att uppmärksamma gående på att det plötsligt kan dyka upp en bil där det inte får finnas bilar?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.