Tillåt mig att citera

Det har varit roadtrip igen och roadtrip innebär _alltid_ några nya spännande ordgrodor som kommer att citeras i absurdum. Ofta är det dessutom undertecknad som står för de flesta. Den här gången hann vi inte ens till Brunflo innan jag var igång…

– Jag har tvåtusen personer i garderoben!?? (jag själv)

– Epikaget får väl bara vara 24 meter??? (jag igen)

– Men alltså, epikaget då??? (jag återigen, 27 sekunder senare)

Klockan 00:26 börjar vi att närma oss Rätan och just har passerat Åsarna och korsningen mot väg 316 och Klövsjö. Jag nämner lite snabbt den berömnda rentätheten i området. Marcus, som ibland är en rätt smart kille, svarar dock snabbt och bestämt:

– Äh, renarna är uppe i fjällen nu.??

Ungefär två minuter och tretton sekunder senare och mitt i en diskussion vi aldrig mer skulle återuppta (för ingen av oss kommer ihåg vad den handlade om) utbrister samma Marcus…

– AKTA!!!

En mycket välkamouflerad renj… – mitt i höger körfält! En snabb drydiansk undanmanöver i världsklass är ett faktum men träffen är nästintill oundviklig. Vi stannar bilen snabbt, konstaterar att det lyckligtvis bara är ena backspegeln som fått en smäll. Den är intakt utan repor. Däremot verkar inte renen vara intakt, vilket stora blodspår på vägbanan visar. Renen är dock långt inne i skogen vid det här laget. Ett telefonrapport till polisen och en vit plastpåse i ett träd som uppmärkning senare är vi återigen på väg…

I Sveg konstaterar vi att vi varken vill ha godis eller kaffe så vi puttrar vidare mot Mora – där ska det bli koffeinförstärkning på Statoil. Ja, om de nu haft öppet. Det visar sig att sträckan Sveg – Grums inte innehåller en enda nattöppen mack. 382 kilometer. Genom tre landskap. Detta är vad jag kallar riktig Europavägsservice…

Så, nu sitter jag här och överdoserar nattens missade kaffeintag och inväntar torsdagens äventyr och fredagens hämtning. Då har nämligen Black Pearl en alldeles speciell körning bokad…

Föregående inläggBollen var ju ute!
Nästa inläggÅrets konsert – snart här!
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Eftersom jag är galet trött i huvudet efter en makalöst solindränkt sommardag så spinner jag vidare på ditt ordbajsande, likt en tjackad fladdermus. Eller Hammy på koffein. Ja hur det nu var…

  Det kommer’en ren ren från fjälls?
  Jaren kommer i klunga.
  O rly? Ekipage heter det.

  För övrigt har jag bloggat. Om du inte har ärressessat.
  Kläm

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.