Mitt i den hi-techvärld vi lever i finns det en stor skara människor som gör allt för att hänga med. Vissa lyckas inte alls, andra lyckas ännu sämre. Det är ju så många ord och termer som ska läggas på minnet. Inte minst på jobbet stöter man på en hel del lustiga uttryck, hämtade direkt ur det som kallas “det svenska folkhemmet”. Det bästa är att det nödvändigtvis inte behöver vara en generation från far far away (ni vet, de som faktiskt har upplevt WW2 och ibland nästan WW1). Alla kategorier (ja, även de som tycker att Amy Diamond är den bästa artist som världen skådat, Björn & Benny och Elvis inkluderade) är på något sätt inblandade i denna gigantiska ordlista av feluttalade (?) termer. Hej och hå, ibland har man svårt att hålla sig för skratt.

Jag har börjat notera ner det jag kommer ihåg. Dagen till ära, fredag och allt, tänkte jag här bjuda på några stycken.

  • Router – [råtter]
  • Router – [råy:ter]
  • “Jag vill få igång GPS och MS!” – Jag vill ogärna framkalla MS hos dig och GPS har du inte. Menar du möjligtvis GPRS och MMS?
  • Halebop – [hallebåppe]
  • Halebop – [hallebåpp]
  • data – Nej, det går inte plugga in modemet i “datan”. I datorn däremot.

Den sistnämnda borde K-märkas men samtidigt utrotas. En gång erbjöd jag en person massor med data (han trodde ju inte på mig för inte kunde jag väl ge bort det?) så jag drog iväg några mail med meningslös text. Undrar om han blev nöjd, eller om han ens förstod…

1 KOMMENTAR

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här