Nål och tråd

Jag försöker verkligen arbeta på att bli mer planeringsduglig. Idag fungerar det bra, välfungerande att-göra-listor är en riktigt killer i sammanhanget men jag har bestämt mig för att bli bättre på den punkten. Det gick upp för mig idag, när plötsligt hela veckan tjopp tjupp tjipp fulltecknades på väldigt kort stund – i fyra olika att-göra-dokument och listor. Värdelöst. Värdefullt. På samma gång.

När? Var? Hur? Varför? Nattens inledning ägnas därmed åt planerings-nål-och-tråd där jag försöker sy ihop allt. Som om jag inte redan gillar att “living on the edge” så testar jag ett för mig nytt koncept denna natt. Kalendervarianten, inte checklistvarianten. Fördelen är att jag med lång framförhållning kan mata mitt liv med nyttiga saker och skicka ut påminnelser till mig själv i god tid. Dessutom slipper jag se en punkt en månad framåt i en hel månad “i väntan på”. Det kan knäcka vem som helst. Nackdelen är att det blir svåravbockat och att jag ändå får lägga in en nedbruten lista där ärendet är i molekyler, för att få ett mer tidsperspektiv anpassat till dagen jobbet ska utföras. En storyboard. Typ.

Hövva, som norrlänningarna säger, vad krångligt det lät. Men det är det inte. Tror jag. När hela paketet sen är ihopsytt har jag fått ett bra planeringsflöde kombinerat kalender och en checklista. En våt dröm att förverkliga med andra ord.

Det, mina damer och herrar, var nattens mentala bravad. Sängen nästa! I morgon blir det en liten sidekicker, jag tror det kan vara behövligt.

Föregående inläggEn aning motvind
Nästa inläggOktober, lördag och höst
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.