Tillräckligt med ledtrådar

Att ibland fråga min käre bror saker är som att ställa en politiker mot väggen. Ställ en fråga, få ett svar om något helt annat.

– När landar ditt plan?
– Det lyfter klockan 11:45.

– När kommer X hem?
– När jag kommer ner.

I båda dessa fall har jag alltså inte fått svar på mina frågor utan närmast något vi kan kalla för ledtrådar. Jag måste dels veta hur lång flygtiden är och sen veta när personen ifråga kommer ner. Inte ens när jag vidareutvecklar frågan når jag någon framgång.

– Vilket datum kommer X och X hem efter deras semesterfirande?
– Samma dag som jag kommer ner. Torsdag.

Det går 52 torsdagar på ett år. Inom en rimlig tidsram utifrån dagens datum och vad som är logiskt med tanke på att det är en semesterresa, vilket i sig kan röra sig om allt mellan en till fyra veckor, så finns det alltså minst tre torsdagar att välja på. Svaret jag fick kräver alltså att jag fortfarande vet vilket datum som Bobbe tänker avlägsna sig härifrån och ankomma destinationen.

Efter fyra omfrågningar så fick jag tillslut tillräckligt med ledtrådar för att på egen hand lista ut svaret. Men hade jag bett om ledtrådar så hade jag alltså sagt…

– Cirka vilken tid taxar ni ut på startbanan och vilken flygplansmodell är det?
– Vilket flygbolag reser de hem med och hur lång tid tar bilresan från flygplatsen till hemmet?

Men det tänker jag givetvis på nästa gång.

Föregående inläggKänslomässiga avstamp
Nästa inläggDet blir inte roligare
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.