Ingen snö? Då letar man

Det föll ju säkerligen en deci snö inne i Östersund i veckan och desto mer ute på obygden. Bortåt fjällen ännu mer såklart. I fredags kväll ringde så Martin och frågade hur sugen jag var på fjällvandring. Vilken jävla fråga.

Lördag morgon drar vi från Östersund. Nollgradigt, begynnande kalasväder och brandgula färger runtomkring oss. Mot Järpen, Kall och Suljätten. Som vanligt är vyerna bedårande och man tröttnar liksom aldrig på att åka förbi Mattmars kyrka och snegla (dvs, stanna, parkera och dregla) åt sydväst. Mäktigt.

Suljätten, med sin speciella form av en näsa, var alltså målet för vandringen och nog för att vi anade snöunderlag så blev det nog mer än vad vi spekulerat i. Närmast två-tre decimeter bland träden och ännu mer ovan trädgränsen. Och när Martin, som är typ sju meter lång, sjunker ner till midjan så väljer jag en annan väg.

Hur läget på toppen var? Gigantiskt. Sånt man aldrig får nog av. Att i en 360°-vy blicka ut över Åremassivet, Kallsjön och Skäckerfjällen i väster är mäktigt. Alla dagar i veckan. Året runt. Inklusive på julafton och midsommar.

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.