Julstäd och tomtefar

Resan genom julfirandet söderöver fortsätter i bakvänd ordning och så blev det så den 24 december 2009. Snön låg där den skulle, minusgraderna hade sedan länge svept in över trakterna och klapparna låg under granen. Det är svårt att sätta sådant i kalendern, man får sonika lita på att allt bara faller på plats.

Kronprins och kronprinsessa stod för varsin grym outfit, glöggen serverades, paketen delades ut inför fyra stora ögon på redan omnämnda. Tomten satt på plats innan han hastade iväg till andra väntande barn runt om i världen. Leylia fick ett ryck och började städa mormors städskrubbsrum, Vidar och hans mor lät energin flöda ut på olika sätt, men på samma bild lyckdes de i alla fall hamna om än med en aning oskärpa. Det säger väl det mesta om dem antar jag. Carl och son byggde också grunden till den redan omnämnda halvfärdiga snögubben. Jag och Leylia testade sommarens kommande mode gällande solglasögon. Eller så var det förra sommaren. Eller sommaren 1993, för det var väl då jag fick de där Kalle Anka-brillorna som sitter på mitt huvud nedan.

Julen, ja kanske till och med hela 2009 års stora happening tillika surprise blev härskarens nya huvudmässiga outfit. Jag vet inte vem som jublade mest. Svärmor eller Lotta?

Föregående inläggSanningens tysta betyg
Nästa inläggMed kaffe som kicker
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Det är inte illa att lyckas fånga mig och Ley på samma bild, glada dessutom, om än något påtvingat va? 😀
    Den där med solglajjerna är grym! Det bästa är ju helt klart att Ley har satt dem uppochner och har dem över örat istället för runt 😀
    “Svärmor” började ju nästan gråta… Jag tyckte ju bara att det var kul att få stå för förändringen ;D Det bästa var nog ändå när jag klippte honom och han sa “Men hämta vinet fyll på glaset först” Muuuaahahahaa! hur många kunder säger så liksom!? 😀
    Synd att du inte hittade någon bild där man ser Vidars ascoola tröja bättre…
    Puss bro’!

  2. Vidars outfit är nu även den representerad i en aning bättre version! Tack för kommentaren, det är ett sant nöje att gräva i arkivet för julen ’09!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här