Lärorik fredagsläxa

Idag har jag lärt mig en läxa, en läxa som kändes helt onödig när man ser på det med mina köldrutinerade ögon.

  • Bär alltid minst långkalsonger under ordinarie byxor när det är kallar än -10°C.
  • Applicera alltid ovan nämnda regel. Inga undantag, inte ens för en lunch på stan. Det kommer att bli kallt, oavsett du går eller cyklar.
  • Överväg alltid täckbyxor ovan ordinarie byxor och eventuella långkalsonger när det är kallar än -15°C.
  • Beakta vindstyrkan och överväg klädvalet noga innan utgång. Notera dock att vindstilla inte betyder att det inte är bitande kyla.
  • Bär alltid ett par tunna vantar under ordinarie handskar när det är kallare än -15°C.
  • Applicera alltid ovan nämnda regel. Inga undantag, inte ens för en lunch på stan. Det kommer att bli kallt, oavsett du går eller cyklar.
  • Låt cykeldäcken vara lättpumpade. Att pumpa dem fulla gör dem styva vilket kan generera svårigheter med att ta sig ur spår på vägen. Det kan leda till vurpor som slår sönder cykellåsstativet på ramen.

Jag slänger ett öga på termometern som säger -22°C och tycker inte ens det är ett dugg konstigt. Det är friskt och skönt – även om det inte är helt optimalt för skidåkning exempelvis i morgon – och de dagar man slarvar med klädvalet så får man helt enkelt stå sitt kasst. Men med mottot “learning by doing (wrong)” så eliminerar man allt eftersom framtida debacle och det är ju så man får se det när man huttrar som mest.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.