Äntligen kan vi titta

2007 jobbade jag för Telia under alpina VM i Åre (helt fantastiska jobbveckor!) och mobil-TV var på utrullning till allmänheten. Vi hade en demolur från Nokia där vi körde Eurosport direkt i mobilen och tjänsten var ”nästa stora grej”. Men riktigt utbrett blev det aldrig med täckningsfattiga 3G-nät, en bra bit kvar till användarvänlighet i terminalerna och datatrafik i fel priskategori.

Det har hänt lite på tre år. OS drog igång häromdagen och nu börjar sändningar krocka igen, senast ikväll med damkronorna på SVT24 och skidskyttet på SVT1. Lösning? Skidskyttet på 42″:aren och damkronorna i iPhonen, tack vare SVT:s Play-app som släpptes i Appstore i veckan. Livesändning, här och nu och med riktigt bra kvalitet! Det fungerar ju också nu när vi har välutbyggda mobilnät som erbjuder bra hastigheter och datatrafikpriser som ligger på en rimlig slutkundsnivå. Lägg där till användarvänligheten som återfinns både hos iPhone och Android-lurarna så är det här både teoretiskt och praktiskt något som skulle kunna tilltala även den mest novise, plus de som fortfarande lever efter myten att onlinetjänster är dyra, krångliga och för muppar av min sort. Det kunde inte vara mer fel. Mupp är jag dock, och det står jag för. Det är så jag lever för att förmedla framtiden till mina medmänniskor, lärljungar och annat löst folk.

Tack Telia för mobilutbyggnaden och tack till mig själv för att jag betalar min TV-licens. Den blev plötsligt betydligt mer värd, men när får jag en egen reklamfilm?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.