Att mjölka det resterande ur England

En epok håller på att gå i graven. Efter massvis med år så har nu Canal+ tappat sina rättigheter till Premier League, och därmed försvinner också min personliga vits med att ha kanalpaketet överhuvudtaget. Må så vara att filmkanalerna håller hög klass, att La Liga flyttas över från TV4 och att Elitserien i hockey visas. Men det är Premier League jag vill ha. Det som på förhand dock känns mest bitter är den nya ägaren – Viasat. Av ren princip så har jag avstått deras sportpaket av flera skäl. Främst för att jag inte vill ha dedikerade motor- eller golfkanaler, dels för att det ändå visas fotboll i just dessa men självfallet också på grund av deras förmåga att hålla en tafflig nivå i sändingstimmarna.

Med Canal+ har vi vant oss med kvalitet. Rakt igenom. Från minut ett till slutvinjetten. Allt från studiomiljö till studioankare i Lasse Granqvist, Nora Strandberg och Arne Hegerfors. För att inte glömma experter och kommentatorer i Jens Fjellström, Jonas Dahlquist, Petter Johansson, Anders Fredriksson, Pelle Blohm med flera. Jag vet inte om ord är tillräckliga för hur fantastiskt bra det har varit.

Viasat då? Jodå, man värvade ju Niklas Holmgren vars saknad i Drydenska Palatset minst sagt varit sparsam. Han må göra ett bra jobb med Glenn Strömberg under Champions League men något jättestort tomrum i Canal+ har det inte varit. Viasats stora problem är dock studioarbetet. Ola Wenström försöker tappert hålla lågan men med “jag lever fortfarande på hypen från 2006”-Sladjan tillsammans med Rit-Ola Andersson och Bosse Petersson har man satt normen för att pratkvantitet går före pratkvalitet. När man dessutom gör det i munnen på varandra och aldrig låter sin kamrat tala till punkt så känns det bara än mer hopplöst. Och dessa ska alltså ta över Premier League vad det lider.

Mina förväntningar är inte jättehöga på Viasat (vis av erfarenhet) men tillsvidare får jag intala mig själv att det förhoppningsvis kommer något gott ur det hela. Den största fördelen blir att man nu får både Premier League och Champions League under samma tak, vilket gör att man förhoppningsvis inte längre behöver kompromissa bort något. Det betyder med andra ord att hösten kan bli rätt fotbollstrevlig trots allt, så länge man har nära till muteknappen i pauserna alternativt att Viasat tar sitt förnuft till fånga och möblerar om fullständigt.

Men säsongen är ju inte slut, det är lika bra att mjölka det resterande ur England som Canal+ har att erbjuda och givetvis hoppas vi dessutom att det toppas med ett nytt guld för United. I väntan på andra tider.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Hoppas Viasat plockar in några schyssta lirare från C+. Jag tror att de gör det – grabbar som Fjellstad och Dahlquist formligen älskar ju Premier League. En slant på att Dahlquist går över och jobbar vidare med det han älskar?

  2. Det ska bli intressant att se vad som händer, både med programledare, sändningar och även prisbilden. Jag har hört ryktas att det krävs parabol för att få tillgång till deras HD-utbud, vilket i så fall är helt värdelöst.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.