Det man betalar för

I fredags var det den sedvanliga tacosmiddagen framför televisionsapparaten och tanken slog mig. Jag tittar mest på det jag betalar för. SVT och Canal+.

Det fanns en tid då myten frodades, och kanske fortfarande lever den kvar hos många, att SVT bara hade skräpproduktioner. De som fortfarande lever efter devisen borde ta sig en titt på prime-time-tablån. Fredagkvällarna är riktigt tunga med På Spåret och Skavlan. Nu var det de tre sista resorna för säsongen i fredags och det är ju en aning trist, men något annat följer nästa vecka. Jag tog i alla fall Boston på sex poäng och Kiev tog jag på åtta, plus några ströpoäng lite här och var. Den sista resan tog jag inte alls förrän kaninerna började komma i ledtrådarna. Och eftersom det inte finns någon Playboystad så är det ju bara Göteborg kvar. Men Peter Apelgren såg en aning mer besviken ut än vad jag gjorde och jag förstår honom. Om jag varit i samma sits och tagit Brålanda först på fyra poäng hade jag också blivit besviken.

Skavlan fortsätter att göra tunga intryck och det är inga dussingäster han får till studion. På något sätt blir man koncentrerad och djupt försjunken i timman man spenderar. På lördagskvällarna har Melodifestivalen dragit fram som en musikalisk tromb och det är lika intressant varje år. ”Jävla skräp” säger de som samtidigt säger att de inte tittar. Lite motsägelsefullt tror jag bestämt. Jag tittar, och det står jag för, och även om vägen till finalen kändes ranglig med tämligen låg kvalitet i kvalomgångarna så blev finalen helt okej.

När Canal+ nu också har underhållning på den annars så sportsvala fredagskvällen njuter man bara lite extra. Rule Britannia är ett lyckat tillskott i programtablån och med Premier League som främsta argument så går man sällan sysslolös. När nu dessutom hockeyslutspelet går in och tar över mer TV-tid i skrivande stund så är det ju bara att anpassa sina levnadsvanor en aning. Och inte ska man heller glömma seriepremiären den 4 april – Pacific. Har man sett Band of Brothers finns det goda skäl till att bänka sig även här.

Så, är det då värt besväret att lätta på pengapungen varje månad? Nej. Man borde givetvis göra något bättre för tiden och pengarna man spenderar, men det är å andra sidan inte så jävla lätt att säga så när tablån ser ut som den gör. Jag har redan satt SMS-påminnelse inför söndagens drabbning – två dagar innan så att risken för dubbelbokning elimineras helt. 14:30. Man United – Liverpool. På Old Trafford. Bara den värd en månadsavgift…

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.