En gång är ingen gång

3-2 efter förlängning mot Ytterhogdal i DM får ses som en liten bedrift. Själv hängde jag in 1-0 på frispark och det är ju inte alla vackra dagar man får lyfta bolluslingen över muren i målvaktens felande hörn. Jag lever på den några timmar till. Och assisten på hörnan till 3-2 också, den var fantamig perfekt slagen. Det är som vänsterback det händer, dessutom med en klassiker på återbesök. Farsgubbens sockersaltvatten från juniorfotbollen hängde nämligen med idag. Sedan ska jag nog ta och köpa loss Rådstromovic benskydd som jag lånade. Bästa någonsin? Inte långt borta i alla fall. Kul match och nu vet man hur kroppen reagerar på 120 minuters spel. Eller ja, 110 i alla fall, för det var då jag hasade mig ut på långsidan med två genomkrampade vader.

Man ska inte gnälla på domaren när man går och vinner. Och egentligen inte när man förlorar heller men det finns vissa undantag som gör det hela befogat. En gång är ingen gång men idag återupprepades historien. Kim gjorde en sådan där fantastiskt genomusel insats att det var skrattretande. Själv snackade jag till mig en varning, men jag kände att efter femtioelva felaktiga inkast från en och samma spelare så hade jag fått nog så att ryta till kändes helt rätt. Det var i minut 88. Ungefär 87 minuter tidigare hade Kim tappat matchen. Fullständigt okonsekvent och helt okapabel till att ta en diskussion med spelarna på planen. Nej, för fan. Vi tar och vänder ryggen åt och kutar 50 meter så kanske det löser sig ändå.

Svensk fotboll behöver domare. Inte pajasclowner som inte har pondus nog att sköta olika typer av matchsituationer. Så nu ber jag inte ens Kim fundera en gång till, nu handlar det snarare om en vädjan om att sluta döma fotboll helt och hållet. Och det är nu, innan serierna drar igång på allvar.

Föregående inläggJag hjärta Samsung
Nästa inläggDet släpar lite
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.