Jag är inte alls bitter

Inte bitter. Nej, nej och nej. Jag är bara lite sned i humöret. Inte generellt utan ner på detaljnivå. För alldeles för många veckor sedan tyckte min Zyxel NBG460N (en n-router med gigabit-LAN) att den jobbat klart trådlöst och slutade därför i princip att bära mina datatrafik luftvägen. Eftersom jag köpt den lokalt i en butik här i stan (a.k.a f.d arbetsplatsen) så knallade jag sonika in, skrev en saklig felbeskrivning och packade ihop den (ja, det är ju fördelen med stället, man är i princip självgående). Väntans tider påbörjades.

Idag fick jag beskedet. Anovo, serviceverkstaden i Gävle, lyckades inte laga den utan bytte sonika ut den. Mot en NBG419N. En sämre modell, utan gigabit-LAN och dessutom motstridigt med mina principer som säger att skickar man in en produkt för reparation ska man få en likadan eller likvärdig tillbaka. Kenneth på Anovo lät dock meddela att Zyxel hade slutat skicka 460N, “för att den troligtvis utgått” och “vi ersätter den med 419N-modellen”. “Ja, det beslutet accepterar inte jag för det är inte en produkt som vare sig matchar mina krav eller som jag en gång betalat för. Jag ska ha en 460N eller likvärdig produkt.” kontrade jag bestämt in. Det fanns inte ens tid för vänlighet i rösten.

Storyn slutar ju inte där. Ett mail till Zyxel hann jag också med, med en saklig beskrivning och döm om min förvåning (eller okej, jag blir inte förvånad när Anovo är med i bilden) när jag får följande svar…

Vi använder oss inte uttav Anovo längre sedan i juli.

No shit Sherlock att Anovo inte fått prylar från Zyxel. No shit Sherlock att ingen på Anovo känner till det, framförallt inte “Zyxelansvarige” Kenneth. No shit Sherlock att Anovo fortfarande uppvisar samma brist på servicemind som när jag själv slet mitt hår över deras okonsekventa linje i serviceärenden gentemot de kunder jag själv försökte förklara situationen för. No shit Anovo, dessa nedrans amatörmässiga klåpare.

Status? Zyxel vill ha min 460N inskickad till sig för översyn och eventuellt utbyte mot en ny 460N. Anovo har redan skickat upp en 419N från Gävle och troligtvis skickat min gamla 460N till prylhimlen. Fortsättning följer…

Föregående inläggLite halvknackigt, men va faen
Nästa inläggJag hjärta Samsung
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.