Nu har jag hittat hem igen

Nu är jag muskulös. Nu kan jag uttala mig. På riktigt. Efter att i nästan ett år fumlat i mörker och hela tiden jagat det där lilla extra så har jag blivit kortsiktigt tillfredsställd. Men nu har jag hittat hem igen. Och allt är nästan som vanligt.

Från Firefox till Safari, vidare till Googles betaversion av Chrome och nu tillbaka i Firefox igen. Kontentan av ett år på webbläsardrift blir konstaterandet av att Firefox faktiskt är kungen på bläddrare. Trots att Safari är mer snabbstartad och att Chrome oftast renderar sidor snabbare än sina konkurrenter så faller ändå allt på plats med Firefox. Fler tillägg, minst lika snabb som Safari och Chrome, bra bokmärkeshantering och framförallt ”find as you type”. Även om Chrome nu är snabbare så faller den med brist på adblocker, vilket i slutändan gör den lika ”långsam” som sina alternativ. Safaris outgrundliga seghet kom jag aldrig underfund med, trots felsökningar och korrigeringar i potentiella minnesslukande funktioner. Firefox har det helt enkelt bara och nu ska jag bara hitta en bra funktion för bokmärkeslagring ”i molnet”. Tips mottages gärna.

Jag har även varit i farten vad gäller mailhanteringen. Efter att i flera år ha kört Thunderbird så valde jag att peta över alla konton till Mail i OS X för några månader sedan, främst för adressboksintegrationen. I samma veva gick jag också över till IMAP och att jag inte gjort det tidigare förstår jag fortfarande inte (äntligen full koll på mailen var man än befinner sig med iPhonen i fickan). Men nu har jag alltså övergivit även Mail och återgått till Thunderbird, som under tiden nått version 3. Adressboksintegrationen är ordnad och dessutom – mailhantering i flikar är ju helt brilljant, framförallt i OS X där fönsterhanteringen på det stora hela släpar en aning.

Ordningen därmed återställd. Firefox och Thunderbird sköter återigen de dagliga mail- och surfsysslorna och så lär det nog bli ett tag till. Stabilt, som någon sa.

Föregående inläggTre grabbar och sprutpuder
Nästa inläggDet man betalar för
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.