Påläggskalveri med 80-talsanor

Det rådde en intressant stämning i morse vid frukosten.

– Va?! Ska du ha marmelad på ostmackan?

M:s förvåning var enorm och gigantisk. Hon blev själva definitionen av ett levande frågetecken tillika moder för all skeptism i hela världssamfundet av människor på moder jord. Ungefär som när jag presenterade icke-nyheten om att man kunde ha majonäsduttar på leverpastejmackan (som jag febrilt men ack så resultatlöst letat en bild på, som jag vet döljer sig i det djupa fotoarkivet).

Då dödar vi väl båda myterna då. Ja! Det går alldeles utmärkt att ha marmelad på ostmackan. Helst apelsinmarmelad. Ja! Det går minst lika bra att ha majonäsduttar på leverpastejmackan, vilket då bilden jag inte hittade skulle bevisa.

När jag hittar den så publiceras den. Det är ett löfte.

Det här med påläggskombinationer verkar vara lite av en geografisk fråga, som kan härledas till västra Sverige. Eller vi kan väl säga Dalsland då. Fast mer korrekt kanske är Vänersborgs kommun och än mer träffande kanske Brålanda är.

Äh va fan, okej då. Vallmovägen 10 på 80- och 90-talet. Det är där det uppfanns, frodades och levde vidare och nu har vi i sann släktanda tagit traditionen med oss ut i världen. Och vi möter förvånade blickar vart än vi visar matkonsten.

Föregående inläggSäsongens första offer
Nästa inläggNästa år blir det heliski
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Även varianter på ostmackan finns:
    Ost – Apelsin marmelad, jordgubb/hallonsylt, persikmarmelad
    Även utanför Dalsland så dé så -:))

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.