Flygfoto över Brålanda – 800 fantastiska höjdmeter

Vad säger ni, är det dags för lite Dalsland och en flashback? Det är mitten av juli, året är 2003 och jag är Östersundsbo sedan drygt ett år. Semester på ”hemmaplan” och varje tillfälle måste tas för lite extraordinära upplevelser när man får chansen. En fesljummen sommarkväll och en minst lika varm gryning ett par dagar senare sticker vapendragar-Mac och jag ut på två oförglömliga flygturer i ett motorseglarplan. Utgångspunkt Malöga Airport. Kvällsturen blev upp på Dal mot Brålanda medan vi utökade det hela på morgonturen med Läckö Slott, Hindens Rev, Hjortens Udde, Brålanda, Frändefors och Vänersborg på tillbakavägen.

Jag säger inte att flygturerna är oslagbara, det vore oerhört tråkigt att redan ha upplevt det bästa och mesta, men få stunder kommer överträffa det. Dels för att jag är så satans kartintresserad och dels för att det var utomordentliga omständigheter och att själv få välja vilken luftfärd man så önskar. Mac är på väg med certet igen och förhoppningsvis kanske vi kan göra en liknande tur i sommar – över Östersund och fjällvärlden. Då kan vi börja prata konkurrens. På riktigt.

Föregående inlägg
Nästa inlägg

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.