Spel till iPhone: FlightControl är genialt!

Att spel inte behöver vara djuplodade är en tes som jag länge gått efter och även skrivit om tidigare. Ett spel som dessutom faller inom den här ramen är FlightControl till iPhone som i all enkelhet går ut på att landa flygplan. Till sin hjälp har man några flygfält, klämkäck musik, sina egna fingrar och lite tålamod.

Man väljer flygplats och får se sina flygmaskiner glida in på skärmen. Med fingret drar man dem i en bana till rätt landningsbana. När planet fått landningstillstånd (det vill säga, när du dragit planet i en bana så det kan landa) färgas det vitt. Skulle två maskiner gå på kollisionskurs indikeras detta med både ljud och en färgad cirkel runt de aktuella planen. Poäng för varje landat plan och skulle olyckan vara framme, att två plan (eller fler) kolliderar med varandra, så blir man game over. Så enkelt. Så banalt. Så beroendeframkallande.

Sju spänn är faktiskt väldigt billigt för det är spelet. Att det dessutom uppdateras gratis titt som tätt med nya banor gör det bara än mer genialt. Köp!

Spelnamn: FlightControl, utvecklat av Firemint
Pris: 7 kronor / $0.99
Hämtas:
Appstore
Extra: multiplayer över wifi/blåtand, onlineresultat

FlightControl - main screen
FlightControl – main screen
FlightControl - game over
FlightControl – game over
FlightControl - game over
FlightControl – game over
Föregående inlägg
Nästa inlägg
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.