iOS4 kompletterar dagen

I måndagskväll släpptes så äntligen nya iPhone-operativsystemet, iOS4. De riktigt fina uppdateringarna finns med, förutom ett par som sparas till releasen av iPhone4, i Sverige framåt slutet på juli. Nu har jag själv kört det en hel dag, både hemma och på jobbet och tänkte ge en sammanfattning av upplevelserna, både stora och ännu större i icke namngiven ordning.

  • Teckenräknare när man skriver SMS. Inte för att jag egentligen bryr mig, eftersom jag har fastpris. Men ändå. För statistikens skull.
  • Flera Exchange-konton! Senast häromveckan var jag i behov av det när farsgubben dragit in jobbmailen men behövde Gmailen med push samtidigt.
  • Platser i Bilder. Äntligen kan man se direkt i iPhonen var bilderna är tagna, liknande det som finns i iPhoto i OSX på Mac. Geotaggning i näven är kalas, framförallt för kartidioter som jag själv.
  • Mapparna! Från sju sidor applikationer till två! Det går nu alltså att samla flera applikationer på ett och samma ställe, som dessutom döps efter kategorin som apparna ligger i (om man nu inte väljer att döpa mapparna själv). Det här måste ändå vara det bästa med hela uppdateringen, efter…
  • …multitaskingen, som snart lär fungera förträffligt, så fort apparna börjar uppdateras med stödet. Väldigt smidig hantering och nu finns det ju äntligen chans att man kanske skaffar sig Spotify Premium igen.
  • Fungerade Spotlight i SMS förut? Nu gör det det i alla fall och det var ju inte så dumt heller. Det tar en jävla tid att leta igenom allt manuellt, när det går ut och in över 1500 SMS per månad. Jag vet, det är mycket och jag håller på att dra ner på det. Å andra sidan, billigare än att ringa.
  • Prestandaökning? Jag tycker att min iPhone 3GS känns rappare rent allmänt både att starta, hantera och stänga program.
  • Batteritiden? Det återstår att se på längre sikt än ett dygn men efter gårdagens race så finns det vissa indikationer om att man bör ha laddare med sig i fickan.

På det hela taget är det en väldigt lyckad uppdatering med många smarta finesser som man kanske kan tycka borde ha varit en självklarhet redan när 3G:n släpptes 2008. Men nu är det som det är och för varje år som går så blir den mer och mer komplett, utan att man nödvändigtvis behöver köpa senaste modellen. Värt att notera är dock att första 3G:n inte kommer att få ta del av alla nyheterna. Å andra sidan, bakgrundsbild kanske man kan klara sig utan?

Föregående inläggPå andra sidan tunneln
Nästa inläggNär det är VM
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.