Living on the edge

Jag tar ingen semester. Den dumpas och jag kommer högst sannolikt att jobba hela sommaren. Det blir lätt så om man varit ledig lite för länge andra delar av året. Men jag klagar inte. Jag har fått min dos och jag vet å andra sidan vad som väntar i höst.

Igår eftermiddag satt jag och e-postväxlade med Tomas på StevePerryman här i stan. Det gick nämligen upp för mig att det där inte är det billigaste, men smidigaste sättet att få två matchbiljetter på. Visst kan man bli medlem i supportergrupper för flera hundra om året för att då vara med i utlottning av biljetter. Känns inte helt aktuellt. Och hur man än vrider och vänder på det så kommer en resa över helgen till Manchester gå lös på ett dussintal tusenlappar och lite till. Men jag är beredd. Laddad. Förberedd. Mentalt i alla fall.

Kul artikel på DN.se idag där svenskarnas turistvanor deklareras.

– Det visade sig att när man till exempel åkte till Åre under sommaren så räknades en promenad till torget och en lift upp på Åreskutan som ”living on the edge”, ett äventyr som måste belönas med en dubbel espresso efteråt.

I min värld, just nu, existerar inga resor till solen där man sonika åker 300 mil för att lägga sig på en strand och dricka öl och drinkar tjugofyra sju. Känns helt enkelt omotiverat och förmodligen skulle jag nog brytas ner av tristess efter ett par timmar. Jag vill åka till ställen för upplevelsernas skull. Jag vill ta bilen ner genom Europa, dra på fotbollsresor till England, åka norrut och uppleva våra egna fjäll. För att uppleva. Ska man lägga sig på stranden kan man lika gärna åka till Ursands camping. Själv väljer jag living on the edge. På toppen av Åreskutan. Med en dubbel espresso som belöning. Eller hur var det nu?

Föregående inläggEn annan sorts passion
Nästa inläggSvenskarnas utgångsdatum
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.