När det är VM

I snart två veckor har VM rullat och man lär sig att älska väldigt många saker under den tiden. Snygga mål, läckra dribblingar, magiska anfall och folkfesten som brukar höra till. Anno 2010 är det dock lite annorlunda på den fronten. Det finns en jävla massa dåliga saker också.

  • TV4. I grund och botten en rätt seriös kanal som ofta gör bra program och har jordens potential. Men när det ska till större sportsammanhang så faller kanalen rakt igenom. Givetvis förstår jag de kommersiella intressena som styr och ställer men det här är löjligt. Tolv sekunder efter slutsignalen kastas man in i ett sex minuter långt reklambreak. I paus blir det max tre-fyra minuters snack och analys, om man inte är klok nog och väljer Fotbollskanalen via webben som sänder utan reklamavbrott.
  • TV4. Igen. Kanalen har inga tunga studioprofiler och Peter Jidhe får ensamt härja genom sändningarna (när det inte är reklam vill säga). Anders Andersson inger ingen större kvalitet och muppen som sitter ensam i sin studiohörna med en iPad lägger ett löjets skimmer över allt ihop. Genant.
  • TV4 skickar ut en standup-komiker som åker runt i världen och förmedlar VM-stämningen. Inte seriöst på en fläck. När man väl får lite seriositet med Lundh, Hussfeldt och Kåmark så blir man så chockad att man inte riktigt tar dem på allvar. På riktigt alltså.
  • Filmningarna. Folkets allmäna åsikt är att spaggarna är de som lägger sig mest och helst i alla tänkbara situationer men i detta mästerskap har vi ju faktiskt blivit överbevisade om att talangen även besitts i andra länder än just Italien. Greker är väldigt fjäderlätta, ivorianer likväl som chilenare och många är de gula kort som aldrig borde visats eller frisparkar som aldrig borde blåsts. Och frågan vi alla ställer oss; om man får en lätt smäll i magen – hur fan kan då smärtan flytta sig till ansiktet?

Så, det kändes skönt att få spy lite galla. Ska hålla mig borta från det i fortsättningen. Det är nog faktiskt ett löfte, med undantag om England åker ur i eftermiddag. Eller nej, inte ens då med tanke på hur bedrövligt de har spelat.

Måste bara slänga in några plus för att väga upp det här trista pessimistjolleinlägget.

  • SVT ståtar med tygnd och kvalitet. Att många kallar Johanna Frändén för “okänd” och “orutinerad” må så vara i de stora sammanhangen, men hon är smart och snabb och kan mer fotboll än de flesta av oss tillsammans, vilket hon visat på Aftonbladet tidigare. Ola Andersson känner vi ju redan till och med intressanta gäster som lyfter sändningarna blir det inte ens en spännande match mot TV4.
  • SVT kör sitt fenomenala uppvärmningskoncept på webben en kvart innan ordinarie TV-sändning och det är en upplevelse i en avslappnad miljö och mycket skitsnack, utan att för den delen landa i facket för inbördes beundran. Beundransvärt.
  • Glenn Strömberg. Vi nöjer oss så. Han är faktiskt jävligt bra och hans småfajter med Staffan Lindeborg är intressanta. Frågan är bara hur mycket djup som det bottnar i. Det skulle i alla fall jag vilja veta.
Föregående inläggiOS4 kompletterar dagen
Nästa inläggPå något egendomligt sätt
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.