På något egendomligt sätt

Jag förstår faktiskt inte vad Capello är så jävla glad över. Visst, hans England lyckades tillslut slå Slovenien med 1-0 och ta sig vidare som grupptvåa. 1-1 mot USA (som också då gick vidare på det mest dramatiska sätt man kan tänka sig med övertidsmålet), 0-0 mot Algeriet och 1-0 mot Slovenien igår eftermiddag. Två spelmål på tre matcher är allt annat än godkänt och bland annat Rooney står helt utanför målprotokollet. England har inte ens spelat bra och det var väl egentligen bara stundals i sista matchen som man lyckades rulla boll ordentligt, även om man hade ett bastant tryck.

Jag avskyr att vara negativ på förhand för ingen match, och jag avser då framförallt i detta VM-slutspelet, är på långa vägar avgjord innan slutsignalen är blåst eller sista straffen är slagen. Nästa engelskt motstånd är Tyskland och det känns ju en aning tufft. Å andra sidan, efter tyskarnas 4-0 mot Australien skulle man bara promenera hem gruppen. Då åker man på däng mot Serbien. Att Tyskland har favoritskapet råder det inget tvivel om, men avgjort är det sannerligen inte. Söndag klockan 16 smäller det.

Om en timme går Italien ut i en direkt avgörande match mot Slovakien och i grupp F har faktiskt alla lag, liksom grupp D tidigare ikväll, alla lag chans på åttondelsfinal. Det är så det ska vara. Ingen går säker, favoriterna faller som käglor (hejdå Frankrike) 2010.

I slutändan lär ju Italien spela sig vidare på sitt egendomliga sätt. En tia på att det blir ett tveksamt domslut som skickar dem vidare på någon olycklig sates bekostnad.

Föregående inläggNär det är VM
Nästa inläggEn annan sorts passion
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.