Stoppa 20 år av förbannelse

3 juli 1990.
26 juni 1996.
30 juni 1998.
24 juni 2004.
1 juli 2006.

27 juli 2010 ska förbannelsen brytas. Åttondelsfinal mot Tyskland. Englands facit i straffavgörande matcher har spelat en tämligen stor roll de 20 senaste åren. Tre VM av fyra deltagna har man åkt ut på straffar. Två EM av fyra deltagna. Fem av åtta deltagna turnéringar har man således åkt ut på straffar sedan bedrövelserna startade i Turin i början på juli 1990, när Chris Waddle sköt en boll som förmodligen fortfarande inte har landat.

Två gånger har man förlorat mot Tyskland (Västtyskland 1990, EM 1996) och två gånger mot Portugal (EM 2004 och VM 2006). En gång mot Argentina, den berömda åttondelsfinalen 1998 där man fick Beckham utvisad.

Vinner man mot Tyskland idag har man påbörjat revanschen. En av de tuffaste som går att få. Då har man dessutom chansen att möta Argentina i en kvartsfinal för att sedan fullända det med en semifinal mot – Portugal. Ett drömscenario. Något som förmodligen skulle skapa nya hjältar och förlåta gamla syndabockar för evigt. Tyskland 2010 har uppvisat sviktande form men i utslagningsfaser är de aldrig att leka med. Portugal har bara gjort mål mot Nordkorea men har å andra sidan inte släppt in något mål än. Argentina har full pott och har imponerat. Både på planen och med Maradonas presskonferenser vid sidan om.

England har spelat allt annat än bra fotboll i gruppspelet och fortsätter man den bistra verkligheten kommer tyskarna att vinna enkelt. Men förhoppningsvis kan man spela upp sig när ett betydligt bättre motståndarlag står på andra planhalvan och tuggar taggtråd. Den tuffa vandringen kan börja. Go England!

Föregående inläggSvenskarnas utgångsdatum
Nästa inläggBrännvin och snålblåst
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.