En följetong via München

Arlanda till Manchester, 3300 spänn med SAS.
Arlanda till Manchester, via München – 2900 spänn med Lufthansa.

Logiskt? Inte alla dagar i veckan. Man blir klok men samtidigt inte riktigt klok när man sitter och jagar flygbiljetter. Har plöjt igenom Flygresor.se några gånger i jakten på en vettig biljett från Stockholm till Manchester i slutet på oktober. Det finns massor av bra priser och tider som matchar tågen alldeles utmärkt. Antingen direkt från flygbolagen eller via ”agenter” som ligger några hundra spänn lägre i utgångspris. Givetvis mot att man tecknar massa extratjänster vilket gör att man ändå är uppe i flygbolagens direktpris där dessa tjänster oftast ingår i priset (SMS-avisering är 2010 en självklarhet, punkt slut). Vilket alltså ger i princip samma peng i slutändan. Vilket alltså gör att man faktiskt lika väl bokar hos flygbolaget, åker elektroniskt och slipper mellanhänder. I slutändan hamnar man hos SAS som faktiskt är billigast i klassen. Bra där!

Det börjar även se lite bättre ut med tågen också, var tämligen orolig att SJ skulle råna oss på biljettpengar (deras prissättning år ju att diskutera emellanåt) men efter en liten närmare efterforskning verkar det bli tvärtom, vilket innebär att man slipper 112 mils bilresa, trötta ögon och svindyr parkering på Arlanda. Och sånt gillar vi, resekalkylen sjönk med nästan tvåtusen spänn direkt. Om några veckor hänger jag på låset till SJ.se, då ska det fyndas biljetter! Fortsättning följer.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.