För pengarna man inte bränner

Jag försöker resonera med mig själv. Till och från går det bra, till och från inte lika bra. Grundfrågan; behöver jag verkligen? Grundsvaret; nej faktiskt inte. Hjärtesvaret; ja, egentligen. Det blir inte mindre omständigt när nu iPhone 4 släpps i dagarna och det är när man ser över sitt behov som man kommer fram till att…

  • …en ny Macbook minsann skulle underlätta både fotoredigering som filmredigering.
  • …en ny iPhone är ju ändå en ny iPhone och med en 3GS kommer jag ju att bli en aning begränsad då appar och tjänster skrivs utifrån senaste modell.
  • …en ny TV på åtminsone 50″ skulle göra den stundande Premier League-visningen rättvisa med tillhörande HD-box. För att inte tala om de kommande PS3-titlarna.

Men så tänker man en sväng till. Kan jag redigera bilder och filmer på min nuvarande Macbook? Jajjamensan. Fungerar iPhonen jag har idag för ring, surf och meddelanden/e-post? Alla dagar i veckan. TV:n då, behövs verkligen full-HD? Nej, HD-sändningarna verkar ju ändå bara vara i 720p så jag lär klara mig med 42″ HD-ready ett tag till.

Och vad man kan göra för pengarna man nu inte bränner på teknikska prylar är det ju egentligen bara till stor del fantasin som sätter stopp för. Varför ny TV när jag kan åka till England för samma pris en-två gånger per säsong? Exempelvis. Teknikens måsten och ha-begär river och sliter i mig men jag gör mitt bästa för att det sunda förnuftet ska få råda så länge som det är möjligt. Just reseambitionerna är ohyggligt stora just nu. 2010 och 2011 ska pengarna brännas i andra länder. Det är mitt önskemål. Manchester är redan spikat. Svalbard (!) ligger nära till hands. Och så en roadtrip nästa sommar, om jag får bestämma vill säga.

Föregående inläggJag vill spela tennis!
Nästa inläggMin favoritbok och jag
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Ehh…köpa bil…kanske? Det hade jag prioriterat 7 dagar i veckan. Roadtrip vareviga dag om du så vill. 🙂

  2. Bra skrivet. Många sanningar där. Angående iPhone4 så har jag svårt att tänka mig att jag köper den. Väntar nog minst till nästa version i alla fall.

  3. Calledonien: bil är på gång, typ. 😉

    Johan: ja, jag resonerar likadant plus att jag har över ett halvår kvar på min nuvarande bindningstid. Men frågan är om jag inte ska försöka casha nästa inköp. I grund och botten avskyr jag bindningstider, låsta telefoner och förhöjda månadsavgifter. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.