Jag och Paul, vi kan (inte) sakerna

Det har börjat gå upp för mig att det här blir ett katastrofalt VM. För varje match som går så försvinner lag efter lag som jag ägt sympatier för, stora som små. Jag menar det verkligen, inte ett lag har gått vägen (i princip).

Italien, ut ur gruppspelet
England, ut i åttondelsfinal (mot Tyskland)
Portugal ut i åttondelsfinal (mot Spanien)
Argentina ut i kvartsfinal (mot Tyskland)
Paraguay ut i kvartsfinal (mot Spanien)
Uruguay ut i semifinal (mot Holland)
Tyskland ut i semifinal (mot Spanien)

Det finns med andra ord vissa likheter mellan mig och Paul, ni vet bläckfisken som tippar fotbollen. Han har tippat rätt, jag har tippat fel. Tillsammans har vi förutspått flera matcher, fast på olika sätt. Man kan säga att vi är experter på det vi gör, fast tvärtom och bakvänt.

Finalen på söndag då? SpanienHolland och det är ju fantastiskt kul (på riktigt alltså) att det är två helt nya finallag som möts och att vi faktiskt kommer få en åttonde nation i VM-historiken att vinna guldet. Vem som vinner? Vill ni veta det så fråga mig vem som jag vill ska vinna. För då blir det inte så. Troligtvis tar väl Holland hem det då (på riktigt alltså), de har ju Robben. Inte för att han är bra utan för att jag inte gillar honom. Med andra ord, ett litet litet litet litet ack så litet ”heja Spanien” från mig då. På riktigt alltså.

Två matcher kvar av VM. Två. Och jag tror att lördagens bronsmatch på många sätt kan bli roligare än finalen. Tyskland mot Uruguay och två lag som förmodligen kommer spela ut sina sista kreativa hjärnceller mot varandra. Frågan är om inte finölen åker fram redan då.

Föregående inläggDvala, svett och blodsmak
Nästa inläggEn följetong via München
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.