Må så vara att han kommer från Malmberget

Det börjar närma sig avspark, i skrivande stund inte ens en månad kvar till nystarten av Premier League. Skillnaden blir i år en aning större än tidigare och det är med blandade känslor jag redan för längesedan konstaterat att jag måste göra mig av med Canal+ tillförmån för Viasat.

Hur har då bearbetningen gått? Jo tack, bra. VM har uppehållit mina tankar och jag har inte ägnat jättemycket tid åt vad framtiden har att erbjuda mer än att jag konstaterat i alla fall två trevliga saker.

  1. Den Premier League-dedikerade HD-kanalen kommer finnas även hos ComHem…
  2. …vilket då innebär att jag slipper bekymra mig om parabol av två skäl, dels det ovan men också för att parabol ändå inte hade fungerat (träden som satte stopp för det inför EM 2008 står fortfarande kvar).

Det kom en smula förvånande faktiskt, ComHem är inte jättekända för att ta in specialkanaler bara sådär, och de förvånade mig än mer när de svarade på en mailfråga på 12 minuter. Det måste vara någon form av rekord vad gäller kundtjänstsvar. Fast Postens svar (!) på fyra minuter står sig fortfarande. Av alla jävla företag.

Vad är då tankarna kring Viasats produktion? Ja, enligt Per Tellander (sportchef på Viasat) så medger han att Canal+ har gjort jobbet riktigt bra (no shit, Sherlock) men att Viasat ska göra det än bättre. Jag tvivlar inte en sekund på att de ska göra ett försök och givetvis går det att göra bättre än Canal+. Inget är fulländat. Men. Jag hissar en liten liten orosflagga.

Erik Niva är en av de mer kompetenta fotbollsskribenterna som vi har i Sverige idag. Han kan inte bara fotboll, han lever och andas fotboll och kan på ett fantastiskt sätt trollbinda oss. Med pennan. Han är dock (ännu) ingen stark TV-personlighet och jag ser i dagsläget ett antal olika skäl till detta.

  • Må så vara att han kommer från Malmberget och har en kroppshållning därefter men av det man sett av honom i Laul Calling (Aftonbladets fotbollsmagasin) och Rule Britannia (Canal+:s betydligt vassare dito) så känns hans halvliggande pose i TV-fåtöljen inte helt jätteattraktiv.
  • Vissa gör sig naturliga på olika platser. Vissa passar i radio, andra på TV, vissa bakom skrivbordet. Erik Niva har vare sig radioröst eller TV-utstrålning. Hans gälla målbrottsstämma är inget sötsocker för öronen och man tröttnar snabbt. Svårt att göra något åt vilket är otroligt synd. För hur mycket man än vill lyssna på honom så finns det nog en gräns. En halvtimmes Laul Calling per vecka är fullt tillräckligt. Däremot borde man nog köpa boken han har gett ut. Alla dagar i veckan.

Jag hoppas för allas bästa att jag blir ordentligt överbevisad om en månad, att Niva har opererat stämbanden i sommar och att någon installerat en Lapplands-gran i ryggen på honom. Viasat är nämligen i starkt behov av en uppryckning vad gäller sin studiopersonal och primärt skulle man behöva göra sig av med både Ola Wenström och den gamla Östersundsräven (nåväl, en säsong) Bosse Petersson. Lämplig ersättare till Ola? Ingen på rak arm som inte redan är upptagen. Lämplig ersättare till Bosse? Simon Bank, som ibland framstår som mer TV-personlighet än skribent.

Om drygt en månad vet vi. Om ett halvår har vi en första sammanfattning. Fortsättning följer.

Föregående inläggUtan att korrläsa
Nästa inläggMusikaliskt genialt
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.