Min favoritbok och jag

Bara för att jag får så grymt duktig igår och förde ett vuxet och moget resonemang så var jag bara tvungen att gör en mental räd och få ett hum om vad det faktiskt är jag skulle kunna tänka mig att köpa framöver. Bara så ni vet att jag inte står helt handfallen om jag plötsligt skulle peta in mina tretton rätt på stryktipset eller dylikt, eller helt plösligt komma på att jag avskyr att dra på fotbollsresor och bränna pengar i andra länder. Och bortom iPhone 4 och TV så fanns det ju ytterligare några saker som var aktuella visade det sig. Vi kör väl då.

  • Magic TrackPad. Men jisses vilket skönt litet nytillskott. Jag som aldrig tidigare har gillat musplattor avgudar den som återfinns i nuvarande Macbooken. En skitsumma i sammanhanget.
  • Canon EF 100-400/4,5-5,6L IS USM. Perfekt komplement till fotoväskan. Jag har kollat och den får plats. Vilken tur! Möjligtvis att man skulle sikta på något lite mer ljusstarkt, men det känns som att 60-70000 spänn blir en aning i överkant…
  • MacBook Pro 13″. Ett givet val, ge mig mer kraft åt tunga RAW-bilder och HD-material – nu!
  • Cinema Display (LED) 27″, den kommande skönheten skulle vara ett utmärkt komplement. Inte nog med att man blir portabel med ovan nämnda MBP, man får ordentlig arbetsyta att jobba med hemma. Erfarenheterna från iMacen jag ägde värmer fortfarande i hjärtat. Hög upplösning ska aldrig underskattas. 27″ måste helt enkelt vara skiten man ska ha.
  • ReadyNAS Duo från Netgear. Jag har en liknande idag och kanske kan det räcka med två nya hårddiskar. Men 2x2TB låter vettigt, RAW och HD-material äter utrymme till frukost. Varje dag. Vecka ut. Vecka in. Ocså en skitsumma i sammanhanget.
  • Ett stycke Saab 9-3 SportCombi. Fan vad jag gillar den. Svart troligtvis (eller vit, jävligt vit), 06:a typ, runt 5-6000 mil så den är lagom inkörd och den största värdeminskningen redan är avklarad. Automat gör ingenting alls men är inget krav, skinnklädsel däremot är ett krav. Nej, det blir inte för kallt på vintern och för varmt på sommaren eftersom ACC också är ett krav. Heja roadtrip friskt humör, Europa här kommer vi!

Det ena ger det andra. Vänder man på listan så faller prioritetsordningen mer på plats och det ena inköpet ger ju det andra. Bilen innebär roadtrips, roadtrips blir RAW-bilder från kameran som ska redigeras med värdighet på 27″ snabbt och smidigt på Macbooken. Önskemålen är med andra ord inte helt tagna ur luften, det finns en mening med allt givetvis. Så står man där, resesugen som aldrig förr och funderar. På reseplaner. På pryllistor. På roadtrips. På fulla hårddiskar. Och på plånboken, min favoritbok.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Mmmmm, den önskelistan skulle jag nästan kunna kopiera rakt av, undantag för Canon-objektivet, passar inte så bra på min Nikon, samt Saaben, har redan en 9-5 kombi med automat och nästan helskinn, den gillar jag skarpt! 😀

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.