Molnen i skyn

Ett antal gånger har jag sett, och blivit fascinerad av, molnfilmer och haft en tanke om att en vacker dag sätta ihop en egen sådan rulle. Förra veckan satte jag således igång med projektets första test, nämligen att filma under en period och sedan i efterhandsredigeringen öka farten på det hela. Nackdelarna blev dock fler än fördelarna, även om resultatet i sig blev helt okej (se Youtube-filmen nedan, gärna i HD).

Utrustning: Canon EOS 7D, Tokina 12-24mm

Fördelarna: Full HD vilket ger grymt bra flyt i uppspelningen.
Nackdelarna: ingen automatik med inspelningen (starta/stoppa själv och manuell kontroll så att kameran verkligen rullar), filmfilerna tar ohygglig plats, kameran kan bara filma max 30 minuter åt gången, krävs hyfsad mjukvara för efterredigeringen.

Föregående inläggTema makro, del 6
Nästa inläggJag och mina cirrusmoln
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.