Sommar, sol och väderdiskussioner

Det finns alltid till hands. Det skapar alltid diskussioner. Det finns alltid bra sidor och dåliga sidor, beroende på vem du frågar. Det hänger alltid över oss som en lättnad eller börda, beroende på vem du frågar. Den här helgen har det varit en skön lättnad, för äntligen kom det hit på riktigt. Vädret. Ständigt detta väder. Ständigt dessa samtalsämnen om väder. Är det vinter så är det för kallt. Är det sommar är det för varmt. Är det vår eller höst är det antingen för varmt eller för kallt. Eller för blåsigt. Eller för vindstilla. För blöttt. För torrt. Och det perfekta vädret finns inte, och finns det så är det alltid någon annanstans.

Vädret. Folk är fantamig aldrig nöjda med vädret så av ren princip så har jag helt enkelt strunta i att tycka illa om något väder. Det finns, det är inte påverkbart och det kommer att ha effekter på vår vardag på något sätt, oavsett typ av väder. Det handlar helt enkelt bara om en sådan banal sak som att – anpassa sig till rådande förhållanden-

Regnar det? Ja, ta vettiga kläder på dig så blir du inte blöt.
Är det för mycket sol? Ta en hatt och solbrillor på dig så slipper du bli bländad.
Är det för blåsigt? Ta en vindjacka på dig så har du löst det.
Är det för vindstilla? Då är du nog rent allmänt gnällig så en tur i en optimistjolle kanske vore på sin plats.

Är vädret sonika ett sista desperat försök till att döda den pinsamma tystnaden i en samling flyktigt bekanta människor, genom att gnälla (för det är väl ofta där väderdiskussioner slutar)? Kom igen, lite bättre än så måste vi väl anstränga oss?

Sommar, sol och värme!
Sommar, sol och värme!
Föregående inläggDet krävs livsstil och kunskap
Nästa inläggTema makro, del 4
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.