Straffet för alla tondöva

Att musikbranschen ständigt ligger fyra-fem-sex steg efter verkligheten är tyvärr ingen nyhet och det har sålts musikmobiler i närmare sex-sju år. Och det är först nu man går ut med att man vill ha någon typ av musiklicensavgift på de mobiler som idag går att klassas  som just musikmobiler. Det betyder att i princip varenda mobil som säljs beläggs med denna straffavgift. Det betyder också att man inte bara betalar för den musik man köper i affären och lägger över till mobilen. Det betyder också att det inte räcker med Spotify-prenumeration likaväl som man blir dubbelt debiterad när man köper musiken direkt i mobilen.

För några år sedan höjdes priset på skrivbart media (CD/DVD-skivor) och nu är man god väg igen att ta extrapengar per gigabyte som musikspelaren (mobilen, eller terminalen som den också kallas) rymmer. Det betyder straffavgift för dem som händelsevis råkar köpa en musikmobil och har den som just telefon som enda ändamål, likadant som man köpte DVD-skivor för att lägga backupen på av bildarkivet.

Så, ska vi inte ta och sluta tramsa med de här fånerierna (och några andra) nu?

Föregående inläggMusikaliskt genialt
Nästa inläggEn smula lycklighet
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.