Utan att korrläsa

Vi hade precis lagt upp grillbriketterna för antändning när vätskan kom. Och det var inte tändvätska, utan snarare regnet. Sakta men säkert satte det klorna i skyn och där satt vi under björken och vägrade ge upp för lite fånigt regn. Och det gick, med en perfekt glödbädd fick vi till både majs och döda djur på gallret. Och nu, ett par-tre timmar senare har vi hunnit avverka inte mindre än två högintressanta dokumentärer på Kunskapskanalen. Det är nästan så man är halvstolt licensbetalare…

Cirkulationsplatsen bortanför oss är äntligen färdig, så är också skyltningen. Hur man lyckas stava fel på en flera meter stor skylt, utan att korrläsa eller kontrollera dess korrekthet är för mig ett mysterium. Men kul var det.

Idag spikades förövrigt ett fotouppdrag som jag fiskat fram i veckan som gått. Om två veckor gäller det. Mer om det senare. Antar jag.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Håller helt med om att det är underligt att det inte korrekturläses. Jag hade dock en kort mailväxling med en av Aftonbladets ”felstavande” journalister för ett tag sedan och han berättade för mig att man numera inte korrekturläser av 1) ekonomiska skäl och 2) eftersom rättstvning finns i de mjukvaror redaktionen använder sig av.

    Det jag ser som grundproblemet är att den svenska skolan idag inte lyckas lära våra ungdomar ens de mest elementära grunderna vare sig det handlar om matematik eller det egna språket. Märk väl att jag inte är 75 år gammal utan 34 :). Däremot är jag oroad eftersom jag ser att Sverige går i fel riktning när det gäller utbildning medan de flesta andra länder går i rätt riktning.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.