I nödvändighetens tecken

Nödvändigt just nu: iPhone-app som kan mäta och särskilja datatrafik på wifi respektive mobilnätet. Telia fick för sig att jag surfat upp hela min gigabyte 18 dagar in i månaden. Hur i <varm plats under jord> det kan ha gått till funderar jag fortfarande på. Man måste väl kunna göra lite mer än att lyssna på strömmad radio fyra-fem-sex timmar per två veckor och köra lite social-apps (Twitter, Facebook) utan att trafiken ska ta slut eller? Den som känner till en app som klarar ovan – lägg en kommentar med appens namn. Det gör ingenting om den är gratis men det är inget krav. Tack på förhand och jag kör vidare i fantastiska 128kbit i två veckor då. Dagens i-landsproblem – i samarbete med en snål drydian och Telia.

Absolut nödvändigt just nu: två nya hårddiskar som NAS:en kan tugga på. Femhundra gig räcker inte jättelångt när jag matar den med RAW-material och HD-film från kameran. Fördelen med speglade diskar i NAS:en är ju givetvis backupmöjligheterna. Nackdelen? Att jag måste köpa två diskar. Dubbelt så dyrt utrymme, men det är värt det. En billig försäkring. Så, så jättesnål är jag ju faktiskt inte trots allt.

Dagens tankeställare: jag vet inte om jag “lider” sundhetssyndrom eller tvärtom. Sundhetstecken för att det bor en liten jävla idiot i mig som vill och vill och vill för att det något jag i princip alltid gjort och alltid vill göra för att det är så förbannat roligt. Men tvärtom för att det är så inihelvetes tråkigt när det blir som det blir ibland när man verkligen är inställd på att få gå in och göra det som är så förbannat roligt. Igår ville jag bara pissa på allt som har med saken att göra, idag ska jag ta mig några funderare till på hur jag faktiskt ska göra. Fortsättning följer.

Fortsättning följer även på tre bloggprojekt jag har på skrivbordet just nu. Ska strukturera upp dem lite och återkomma i ärendena. Halvnördighet utlovas. Och på tal om halvnördighet så är inte steget långt till helnördighet. Det steget tog jag ikväll när jag hittade och drog hem FlightRadar24 till iPhone. Lysande, men frågan är om det inte blir Pro-varianten tillslut ändå om några veckor, med fullständigt flightinfo.

FlightRadar24 Free
FlightRadar24 Free

Föregående inläggPlattformsoberoende?
Nästa inläggTio års digitalt levande jag
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.