Inte bara huvudet kortare

Igår blev det alltså verklighet av det jag halvt om halvt fasat för, men också sett fram emot sedan VM slutade för en månad sedan. Premier League. Den här säsongen var det tänkt att rullas ut i HD här hemma och efter att igår ha gjort slag i saken var det bara att avnjuta träningslandskampen på Råsunda. Genrep för Viasat vete tusan, de har ju kört fotbollssändningar med varierande kvalitet sedan början på nittiotalet, men skarpt läge för otroligt kräsna fotbollstittare blir det på lördag. Det är då man ska leverera fotbollskultur till svenska folket, vars senaste referens heter Canal+. Och jag är orolig.

Primärt? Ola Wenström ska ta oss genom sändningarna och hålla taktpinnen. Synd bara att han är ett skämt och inte bara huvudet kortare rent fysiskt än sin föregångare Lasse Granqvist, han är ytterligare några huvuden kortare vad gäller arbetsintelligens. En valp, vars ögon lyser idolmässigt i hans möte med Ibra i eftersnacket igår kväll. Rädslan för att ställa frågor är så stor att han ställer korkade frågor. Man satt nästan och väntade på att han skulle be om autografen. Pinsamt, direkt pinsamt och det lär förmodligen bli säsongens största och mest förväntade flopp. Sladjan landar väl inte allt för långt efter antar jag.

Eller – så är jag helt ute och cyklar och har helt missat Wenströms storhet. Vänligen berätta det för mig i så fall, så ska jag absolut ha det i åtanke på lördag. För då smäller det. För då gäller det.

Däremot var det otroligt roligt att se ett svenskt fotbollslandslag spela fotboll igen. Lagerbäck i all ära, men sju mål på två matcher hände inte ens under den eran oavsett blåbärsmotstånd i träningslandskamper. Det om något känns otroligt lovande!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.