“Jag är så jävla nöjd nu!”

Hemmamatch mot Strömsund idag, 5-3-vinsten borde varit större och framförallt med färre insläppta mål. Å andra sidan var ett av deras en otroligt snygg nick – av Aliris hos oss. Självmål är oftast vackrast, eller vad det nu är man säger.

Jag har tidigare hävdat att domarnivån är låg i division 4 Jämtland/Härjedalen och idag var sannerligen inget undantag (inte i tisdags heller för den delen med en domare som ständigt tittade åt fel håll och missade matchhändelser av vital karaktär) och allt som oftast var Gabrielsson helt fel på det mesta. Men frilägesutvisningen i första halvlek var det inget snack om, inte heller det påföljande gula kortet till fröken Tjat var det någon större diskussion om. Däremot, när Gabrielsson viftar upp med det gula kortet här borde han tänkt både tre och fyra gånger på vad han faktiskt yppade.

Jag är så jävla nöjd nu!

Med ett retfullt äckligt leende. Det är då man förstår att det är en patetisk rättskipare man har att göra med. Och då var det också Strömsund som åkte på det, men det måste också finnas en gräns för hur en domare får bete sig under pågående match. Om denne nu går in stenhårt för att vifta med kort så borde även han, likt sin kollega Kim, fundera på varför han faktiskt dömer. Dessutom tog han tre minuter på sig att anteckna korten. Amatörer och bittra surgubbar har inte i domarkläderna att göra.

Nåväl, vi vann och det rättvist. Strömsund var mest ute efter att snacka till sig kort, varav ett rött sådant och hur de kan ligga där de ligger i tabellen är ett mysterium.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.