Uppklädd som för ett konungabröllop

Så var då den så fantastiskt efterlängtade premiäromgången till ända (vi kan nästan kalla det premiärhelg till och med, måndag hör ju nästan dit) och jag har nu fått ett antal frågor uträtade till utropstecken. Några kvarstår dock, självvalt och med avsikt.

Jag har ju tjatat som fan på att Viasat har en hel del att leva upp till nu när de tagit över Premier League-sändningarna och när första matchen i helgen drog igång så var TV:n igång – på Premier League-kanalen. Det vill säga den kanal som sänder Sky Sports sändningar, och inte den svenska motsvarigheten med Wenström i täten. Självvalt. Och lyckat. Det var svårt att inte bänka sig framför försnacket och FanZone redan halv åtta, en och en halv timme innan matchstart. Som svenskarna förbereder sig inför en VM-match var fjärde år, så förbereder sig britterna för Premier League. Varje helg.

Och så lär det nog fortsätta i den mån det går, liksom igår ikväll framför Man Uniteds framfart hemma på Old Trafford mot Newcastle. Kassaskåpssäkra 3-0 och ett bollinnehav på 70-30 talar ett rätt tydlig språk. Mål av Giggs igen, och han håller ju sviten vid liv. Rasslande nätmaskor varje säsong sedan 1992. Respekt? Respekt. Jag längtar till Manchester.

Premiärhelgen då, sammanfattningsvis. Jag är mycket nöjd men det är inte Viasats förtjänst. Dock slängde jag mig över några minuter och visst blev jag ändå lite imponerad. Niva var uppklädd som för ett konungabröllop med hans egna mått mätt, rak i ryggen och vältalig, precis som jag önskade innan. Sladjan höll sig på sin kant och kändes nästan lite proffsig i sina sansade uttal. Bosse Petersson, tja, han var mest sig själv men allra mest sig själv var då Wenström. En kille jag har uppenbara problem med. En kille som gör att fingret väger tungt på P+-knappen på fjärren och som får mig att zappa över till SkySports istället. Sorry dude, that’s the way it is. Premier League-kanalen blev ett utropstecken, Viasat förblir ett frågetecken men nästa helg ska jag ge dem några chanser till.

Förövrigt så ska fotboll avnjutas i HD. Det är nu jag har greppat det på riktigt. Så är det och så kommer det förbli.

Föregående inläggRundorna till kaffehålet
Nästa inläggPlattformsoberoende?
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.