Vildmarksvägen och 709 kilometers inspiration

I jakten på osedda marker tog vi Facebookbilen på nya äventyr i tisdags. Den här gången skulle vi längre norrut än någonsin tidigare, så det var inte bara far som fick turista i gränslandet för första gången. Medan halva sällskapoet stack söderut så gjorde vi tvärtom. De fikade i Mora, vi vid Hällingsåfallet innan vi begav oss mot nya marker. Förbi Gäddede, förbi Jormvattnet, förbi Stora Blåsjön. När vi rullade in i Lappland och mot Stekenjokk (som var målet) gjorde vi det på Vildmarksvägen, en av Sveriges högst belägna vägar. Rätt över kalfjället på 876 meter över havet, med andra ord högre upp än Suljättens högsta punkt. Ett mäktigt men kallt landskap, massor av fickor att övernatta på vilket också många tagit tillfället i akt att göra. Inspiration om något.

Inspiration hade även vår tyske Stefan fått, som cyklat från Trelleborg. Han var på väg än längre norrut, Narvik var målet och som jag förstod det skulle han sedan cykla tillbaka genom Norge innan han, förmodligen rätt sliten, landade hemma i Tyskland igen om tre-fyra veckor.

När bilen parkerades på kvällen hade vi rullat 709 kilometer där jag också hunnit med en skön solnedgång med Frösön i förgrunden. Vackert så hälften hade räckt.

Föregående inlägg
Nästa inlägg

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.