Det goda samvetet och den mörka hösten

Då var det alltså september och hösten har nu även officiellt anlänt, även om den tjuvstartat redan innan (hela sommaren faktiskt) och det är alltså nu som man utan dåligt samvete kan parkera röven i soffan och njuta av diverse material på 42″ dumburk i olika format. Premier League i HD är ju en självklarhet men höst brukar också innebära massa roliga spelreleaser. 2010 är verkligen inget undantag, som jag redan skrivit tidigare. I klartext betyder det betydande speltid att vänta.

I månadsskiftet september/oktober släpps den årliga upphottningen i FIFA-serien och vi skriver 11 på slutet. 09:an spelade jag hårt, 10:an i princip ingenting alls eftersom den blev bortprioriterad av Modern Warfare 2 men i övrigt har man varit och nallat på varenda version sedan den första i 3D som jag köpte i London 1996. FIFA är i år ett givetköp och ska förhandsbokas.

När Need for Speed Hot Pursuit 2 släpptes i slutet av 2002 hade jag just köpt min första spelkonsol, en Playstation 2 och det är ingen överdrift att det spelet blev ett av de mest spelade genom tiderna för min del (och jag gav det dessutom 5/5 i min recension). Sjuk körkänsla, tung musik och till och med bisarr grafik på min tjock-28″:are jag hade då. Nu är det dags igen och jag har sjuka förhoppningar, då inget av spelen däremellan (Underground exempelvis) har fallit mig i smaken alls. Men jag tror på nya Hot Pursuit, det ser grymt ut.

Jag var länge rätt ointresserad av FPS på konsoll och med handkontroll, även om genren tilltalat mig i princip sedan jag spelade första gången (Wolfenstein 3D någon?). Men sinnet lättades en aning med första Modern Warfare till PS3 2008 (även om jag faktiskt klarade spelet på iMacen först) och när tvåan släpptes i fjol var det en riktigt killer, som till och med gjorde att jag inte skaffade FIFA 10. Bara det är rätt stort och antal timmar som tvåan bjöd på räknas utan problem till tresiffrigt. Nu är förväntningarna likt de till Need for Speed skyhöga på Black Ops. I mitten av november vet vi.

Så, fram tills dess tänkte jag också införskaffa ett tennisspel men det får nog vara. En månad kvar till första spelsläppet (FIFA), efter det lär jag ha att göra med andra ord och i år tänkte jag gå all in på Be a pro, som jag bara nosade på i 09:an.

Så, vad gör ni andra i höst när mörkret lägger sitt täcke över våra nordliga breddgrader?

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.