Bilbolaget sölade bort sig själva

Vad jag behöver nu är en väldigt bra onsdag med grymt flow.

Ni kommer väl ihåg att jag skrev det tidigare i veckan? Och onsdagen flöt på. Fram till 13:32, när jag tryckte på kölappsknappen på Bilbolaget i Östersund, där vintersulorna skulle hängas på. Följande har hänt…

Måndagen den 18:e oktober ringer jag Bilbolaget i Östersund tidigt på morgonen och frågar efter pris på däckskifte och förvaring. 299 kronor för första säsongen får jag reda på, bytet ingår men inte däcktvätten plus att jag skaffar Volvokort. Senare samma eftermiddag ringer jag för att spika tiden, varpå jag får information om att det faktiskt kostar 490 spänn och att det tidigare priset bara var en tillfällig helgkampanj. Nåväl, eftersom jag blivit lovad priset så får jag det och jag behöver inte ens be om det. Schysst deal och vi spikar 27:e oktober 13:40. Följande händer den 27 oktober. Igår alltså.

 • 13:30 – anländer Bilbolaget i Östersund.
 • 13:32 – trycker på kölappsknappen.
 • 13:42 – blir betjänad av en trött herre och berättar att jag ska skifta mina däck för två minuter sedan.
 • 13:43 – får förklara att jag redan bokat tid.
 • 13:46 – lämnar över bilnyckeln, “SMS kommer när bilen är klar”.
 • 13:48 – slår mig ner med polaren i fiket.
 • 14:20 – tycker det tar lite väl lång tid.
 • 14:28 – ser att bilen står kvar på parkeringen!
 • 14:29 – påpekar för Mr Trötter att de inte rört bilen än.
 • 14:32 – bilen rullar iväg till verkstaden.
 • 14:48 – “Jävlar vilken tid det tar?!”
 • 15:02 – “Jävlar vilken tid det tar?!”
 • 15:16 – Börjar bli förbannad på allvar. Ställer frågan till Mr Trötter i kassan – “Vart fan är min bil? Jag har ett jobb att sköta och har inte tid att sitta här och vänta på er!”
 • 15:17 – Mr Trötter hasar sig iväg, kommer tillbaka en minut senare och säger att bilen “plötsligt” är klar.
 • 15:20 – Tycker att däcktvätt för 65:- ska in som kompensation.
 • 15:20 – Får ett nej, eftersom däckbytet och hotell redan är prutat. Ja, för att ni sa fel pris från början så klart. Jag bad inte ens om det.
 • 15:21 – Får ett nej till på argumentet att jag knappast förväntat mig två timmars väntan.
 • 15:23 – Rullar tillbaka till jobbet.

Argumentet att jag redan fått priset prutat var alltså ett giltigt skäl till att de skulle söla bort stora delar av min eftermiddag och hade jag inte påpekat att bilen fortfarande stod på parkeringen, eller att jag inte fått tillbaka den alls, så hade jag förmodligen fortfarande suttit där och väntat. Att de sedan inte kan kosta på sig varken leende, erbjuda mig en mugg kaffe på fiket i väntan eller ens en sketen däcktvätt så blir i alla fall jag förbannad. Lägg där till att tanten i växeln som bokade min tid hade mage att då förmodligen skriva att jag prutat till mig priset.

Noll kundbemötande, ingen personal i kassorna trots köer, ingen information om händelseförlopp, inget erbjudande om kaffe eller dylikt för att det drog ut på tiden och inte ens ett jävla leende. Det här måste således vara straffet för att jag som Saab-ägare drar till stans Volvo-handlare. Skämmes borde jag…faktiskt inte alls. Jag köpte en tjänst och de sölade bort alla sina chanser till fortsatt förtroende.

Klåpare.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

 1. Usch då, vilken jobbig situation och det låter oproffisionellt. Dock har jag själv inte heller några bra minnen från Bilbolaget faktiskt. De verkar inte helt 100.

 2. Men Daniel….. Du skulle åkt till Vianor. Hade du ringt till Trollhättan så hade du ju fått prata med MIG, bara DET är värt sin vikt i gold ;P Då hade du skitit fullständigt i om det så tagit flera veckor att skifta däck, för du hade ju tillbringat flera veckor med att prata i telefon med din allra favoritigaste systeryster ;D

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.