Bakom kulisserna i Manchester

Så, hur reste vi nu då? Jag tänkte dela med mig lite av de erfarenheter vi fick av helgen i England, då detta dels var den första fotbollsresan för mig och oss och även för att berätta lite om hur vi tänkt om och kring allt. Det kanske alltid underlättar för någon annan som planerar en liknande resa (och även som en minneslapp för mig själv…).

Vi bokade alltså ett paket via Steve Perryman Sport Travel och Tottenham kändes både pris- och attraktionsmässigt som ett bra val, med tanke på att de nästan nyss (slutet på juni när vi bokade) avslutat säsongen med att knipa en kvalplats till Champions League. Plus att jag faktiskt gillar Spurs. I paketet ingick matchbiljetter och hotell. Eftersom matchdag och tid inte var till hundra procent spikat när vi bokade bestämde vi oss för att lägga till en extranatt och således få en hel weekend. Och är man ute i god tid finns också chansen att hitta de bästa priserna på transport, vilket vi också gjorde.

Tåg T&R med SJ: Östersund – Arlanda – 910:- för två personer. Bokades 90 dagar innan av resa för bästa möjliga pris. InterCity nattåg ner, X 2000 2:a klass hem.
Flyg T&R med SAS: Arlanda – Manchester – 3338:- för två personer. Bokades i juli. Ekonomiklass utan frukost, med en flygtid på två och en halv timme är knappast det ett krav.
Steve Perryman-paket: ManU-Tottenham, Novotel Hotel tre nätter: 4245:-/person. Boende mitt i stan, nära till allt och mycket bra standard på rum, mat och övriga faciliteter.

Utresa
Avgång Östersund 20:52, ankomst Arlanda 03:40 (25 min efter tidtabell).
Avgång Arlanda 07:45, ankomst Manchester 09:15 (lokal tid)

Hemresa
Avgång Manchester 09:55 (lokal tid), ankomst Arlanda 13:15
Avgång Arlanda 16:18, ankomst Östersund 21:15.

Lokala transporter var inte heller särskilt dyrt. Från flygplatsen in till hotellet tog vi vad som visade sig vara en lokalbuss och efter en timmes snirklandes i varenda kvarter i södra Manchester klev vi tillslut av på Oxford Road, två minuters promenad från hotellet. Då hade vi dessutom hamnat mitt i ett begravningståg. £5,40 (11,20 SEK stod pundet i ungefär) för två personer med en oplanerad sightseeing gjorde resan nästan skamligt billig. £3,80 per person betalade vi när vi åkte från city till flygplatsen, men då åkte vi tåg från Oxford Road vilket är en resa på knappa halvtimmen. Tågbiljetterna köps i automater utanför stationen. 

Att ta sig ut till Old Trafford från city är inte heller särskilt märkvärdigt. Vi tog Metrolink (spårvagn) från St. Peter’s Square Station, en minuts promenad från Novotel Hotel, och det gick på £4,80, tur och retur för två personer. Helt okej pris! Dock kan det vara bra att titta lite på klockan. Vår matchstart var 17:30 och vid 15-tiden var varenda spårvagn fullsmockad så tre tågset fick passera innan vi lyckades knöka oss in för en trång ståplats. 10-12 minuter tog själva resan, tågen rullar en gång var tionde minut ungefär och från Old Trafford Station är det fem-tio minuters promenad till arenan.

Med andra ord, vill du absolut inte stressa så sikta på att bege sig ut redan vid 14-tiden, så hinns ett hyfsat sansat besök i officiella ManUnited-shoppen med också.

Men jösses, jag tror inte ens att mellandagsrean slår de folkmassorna som strömmade in och ut ur butiken. Djävul vad folk. Men också otroligt väloljat maskineri med kövakt som slussar kunderna rätt in till någon ledig kassa av de totalt fyrtiotalet som finns. Vi köade i 20 sekunder och då var affären ändå helt tjock med folk. Det var också signifikativt för hela arenan. Genomgod service, välskyltat och förhållandevis lätt att hitta (beroende på hur bra man läser skyltarna). Till och med toakön gick snabbt och jag hann utan problem att tömma 23-litaren i paus.

Old Trafford har förövrigt en alldeles enastående ljudbild. Nu satt vi på NorthWest Stand och således granne med den mer högljudda delen av klacken vilket givetvis bidrog, men när 75000 personer jublar vid mål så ryser man – och vrålar med. Det visade sig också att våra platser, som ni redan sett på bilderna, var helt enastående.

Slutsatsen är så här några dagar efteråt att Manchester är en trevlig stad, med bra utbud av mat, hotell, butiker och skön arkitektur – förutom ett fotbollslag och arena i absolut toppklass. En stad jag utan tvekan kommer att återvända till och då förmodligen i ett enda syfte, nämligen att återuppleva en helg som den vi hade nu.

Old Trafford i Manchester
Föregående inläggEtt mobilt axplock från ön
Nästa inläggIn the dying seconds
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.