Berbatovs konstgjorda andning

Enligt tidningsryktena fick Berbatov ett ultimatum innan matchen mot Blackburn idag. Gör mål eller bli såld. Han svarade och gjorde fem (FEM!) mål i 7-1-segern på Old Trafford. Succé kan man kalla det, eller konstgjord andning.

Jag är inget större fan av Berbatov och har väl egentligen aldrig varit. Jag respekterar honom för den United-spelare han är, jag jublar när han gör mål men jag skulle inte gråta floder om han fick för sig att göra något annat av sin fotbollskarriär. Som jag gjorde när Ronaldo stack. Som jag gjorde när Tevez lämnade. Eller Beckham.

Historiskt sett den här säsongen så kommer Berbatovs fem mål nu innebära att han inte kommer göra några fler mål på ett tag. Efter sitt hattrick mot Liverpool i september dröjde det tio matcher innan han nätade nästa gång. Det har han inte råd med. En måltorka till och Sir lär granska transfermarknaden på riktigt. Å andra sidan, det som kanske talar till hans fördel, är ju Rooney är tillbaka och i bättre slag än innan skadeuppehållet. De lekte på bra idag. Jag hoppas målformen håller i sig och att även Rooney kommer igång. Det behövs.

Nu är vi ändå där vi hör hemma. Som nummer ett i tabellen och med pressen på ryssarna. Newcastle borta i morgon, tre matcher i rad utan vare sig vinst eller mål. Troligtvis lossnar det rejält i morgon, men förhoppningsvis inte.

I toppen där vi hör hemma.
I toppen där vi hör hemma.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.